MMA gevecht wordt minderjarig kind fataal! Nieuws
Nieuws

MMA gevecht wordt minderjarig kind fataal!

MMA gevecht wordt minderjarig kind fataal!

Een schokkende koptekst bij dit artikel wellicht, maar hebben wij uw aandacht?

In Armenië doen ze er niet moeilijk over, kinderen die onbeschermd deelnemen aan MMA gevechten, maar is dit nu wel zo verantwoord? De discussie over het feit of kinderen nu wel of niet onbeschermd aan vechtsporten mee mogen doen is een hot item. Zo berichtten wij al eerder over het feit of hoofdbeschermers nodig zijn bij contact vechtsport, wat op social media nogal wat los maakte. Echter in sommige landen lijkt men het allemaal met een korreltje zout te nemen, zo zijn er diverse filmpjes online te vinden bijvoorbeeld uit Armenië waar kinderen zelfs onbeschermd deelnemen aan MMA gevechten. Is het wachten op het eerste fatale ongeluk tijdens een gevecht of accepteren wij het feit dat kinderen aan MMA mee mogen doe?

Het is allemaal cultuur

Vaak hoor of lees je dat bepaalde vechtsporten cultuur afhankelijk zijn, neem Kung Fu waar in China hele scholen zijn opgericht waar kinderen van 's morgens tot 's avonds alleen maar bezig zijn met vechtsport, ook daar is contact en harden van het lichaam onderdeel van de lessen. Maar even terug naar landen als Armenië, deze staan er bekend om dat bepaalde groepen of families, bijvoorbeeld het worstelen hoog in het vaandel hebben staan. Is MMA daar niet een versie 2.0 van met toegevoegde trappen en stoten? En als kinderen dan wel mogen worstelen waarom dan geen MMA?

De risico's zijn een stuk groter bij MMA voor kinderen

Een vriendelijk rondje worstelen met een combinatie van wat stoten en trappen kan toch geen kwaad horen wij denken? Maar vergis u niet MMA is toch echt wel echt andere koek, alhoewel een worsteltechniek hetzelfde is, kan men bij het gewone worstelen ook een zware hoofd of nekblessure oplopen. MMA voegt daar iets aan toe, stoten en trappen, als je het filmpje dan ook bekijkt van de twee zes jarige vechtertjes, wordt er begonnen met een flinke uithaal, die mislukt en men gaat al snel naar de grond. Het lijkt ook of het meer een grond gevecht, dan een staand gevecht is, dus het stoten en trappen blijft dan uit.

Imitatie gedrag

Wat een risico kan zijn is het imitatie gedrag wat kinderen kunnen vertonen, immers ieder heeft zijn of haar eigen idool, en in vechtsport is dat niet anders dan bij voetbal. Hoe vaak zie je niet op een voetbal veld de kinderen hun favoriete voetballer imiteren als er gescoord is, salto's, of op de buik over het gras en noem maar op. dat is in vechtsport niet anders, vechtstijlen worden nagedaan, en er zou zomaar een McGregortje uit de hoek kunnen komen, die met een stoot zijn tegenstander vloert.

Knockout op de mat

Een stoot van een zesjarige moet je in verhouding zien? Nou wellicht als men als volwassene met een kind van zes sparred, maar een leeftijdgenootje incasseert deze toch echt wel even anders. Het gevaar zit in een klein hoekje en een kind knockout op de mat te zien liggen is geen prettig gezicht, of accepteert men dit als gevolg van de sport? Een feit blijft, onbeschermd vechten MMA of niet, is een discussiepunt die nooit zal afnemen. Zou u uw kind de MMA ring insturen zonder bescherming? Of moet men een leeftijdsgrens instellen?

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws