MMA for Dummies, wat is Mixed Martial Arts nu eigenlijk? – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA for Dummies, wat is Mixed Martial Arts nu eigenlijk?

MMA for Dummies, wat is Mixed Martial Arts nu eigenlijk?

Iedereen die wel eens een MMA wedstrijd heeft bekeken kan er snel aan verslaafd raken, er is iets aantrekkelijks aan het toch op primitieve wijze vakkundig slopen van een tegenstander. Echter is niet iedereen op de hoogte van de regels, het ontstaan en wie of wat er zoal vechten in de afgesloten kooi. Spike TV heeft er nu een top uitleg van gemaakt die online te bekijken is, de TV zender die regelmatig de Bellator gevechten uitzend geeft een gedegen beeld van wat het MMA zoal inhoudt.

MMA for Dummies, wat is Mixed Martial Arts nu eigenlijk?

Help ik kan er niet uit de kooi zit op slot

Wat kan er angstiger zijn dan tegenover een evengoed getrainde tegenstander in een afgesloten kooi te staan? Of zelfs iemand waarvan je weet dat deze wel eens een hele goede kands maakt om je liggend dan wel slapend de kooi uit te laten dragen. Velen vergelijken MMA dan ook met de Gladiatoren gevechten uit het oude Rome, met die verstande dat de wapens ontbreken, maar handen, voeten en benen kunnen wel degelijk serieuze schade aanbrengen.

Veel onduidelijk over wat wel en niet mag in de MMA

Als je zo de nieuws berichten eens volgt of de uitslagen van UFC, Bellator, Cage Warriors en andere organisaties die MMA gevechten promoten, dan kun je snel verstrikt raken in termen zoals guillotine chokes, submissions en al wat niet meer zij. Maar wat houden deze in? Spike TV verteld je er alles over klik hier om te zien en te begrijpen wat MMA nu eigenlijk is!

Bekijk ook

🎥 Geweld moment Lopez en Kambosos Jr: ‘moet je klappen’

Teofimo Lopez en George Kambosos Jr zullen 5 juni de strijd met elkaar aangaan

‘WTF man’: UFC staredown loopt uit de hand (video)

Jeremy Stephens werd licht gewelddadig tegen zijn rivaal Drakkar Klose

🎥 Levi Rigters: ‘ik wacht op Glory’ en meer in de WCS podcast

Tijdens de nieuwste aflevering van de Enfusion WCS Podcast die vandaag live ging waren topknokkers Levi Rigters en Endy Semeleer gasten

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page