Melissa van Oudenaarden pakt zilver bij het EK Karate Nieuws
Nieuws

Melissa van Oudenaarden pakt zilver bij het EK Karate

Melissa van Oudenaarden pakt zilver bij het EK Karate
Melissa van Oudenaarden pakt zilver bij het EK Karate

Afgelopen weekend vond in Aalbog Denemarken het EK Karate plaats. De 17 jarige Melissa van Oudenaarden, had zich hier voor gekwalificeerd door voldoende punten te winnen bij de verschillende nationale en internationale wedstrijden.

Om te worden geselecteerd door de KBN (karate do bond) om Nederland te vertegenwoordigen bij de Europese kampioenschappen onder 21, moest Van Oudenaarden flink aan de bak, en niet zonder resultaat..

Afgelopen woensdag reisde zijn met de bond naar Aalborg Denemarken waar dit toernooi plaatsvond. Gisteren mocht ze aantreden in de -18 jaar - 59 kg. Van Oudenaarde traint bij Unity 99 in Rotterdam.

Finale plaats

Na zeges op Kosovo, Kroatië en Slovenië stond in de halve Finale een sterke Slowaakse haar in de weg naar de finale.

Met nog 1 seconden op het bord en een 2-0 achterstand zette Melissa, die de gehele partij hard moest werken om de achterstand goed te maken een loepzuivere mawashi in waarmee ze een ippon scoorde.

Blessure

Hiermee kwam ze in de finale, waar ze een Russische tegenstandster tegenkwam. De finale verloor Melissa met 1-1 door de voordeel regel voor de Russische.

Ondanks haar knie blessure waar ze dit seizoen veel hinder van ondervindt draait ze toch dit jaar haar beste seizoen tot nu toe. Na het zilver en goud tijdens de Youth leagues van resp. Kroatië en Mexico is deze zilveren plak een bekroning op dit seizoen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws