Vechtport Info Mayweather vs McGregor levert $ 2,6 miljoen bioscoop omzet op! - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Mayweather vs McGregor levert $ 2,6 miljoen bioscoop omzet op!

Mayweather vs McGregor levert $ 2,6 miljoen bioscoop omzet op!

“The Money Fight” tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor zal naar verwachting allerlei gevechtsportrecords breken.

Mayweather vs McGregor levert $ 2,6 miljoen bioscoop omzet op!

En terwijl het slechts een druppel in de emmer is voor de totale omzet, zijn de cijfers in de kassa’s van het gevecht in de meer dan 500 bioscopen waar het afgelopen zaterdagavond te zien was niet tegenvallend.

Volgens een rapport van Variety, leverde het gevecht 2,6 miljoen dollar op totaal 534 schermen. Hoewel het gevecht slechts een nacht te zien was, staat het nog steeds in de top 10 voor het weekend box office record in de Verenigde Staten.

Op zaterdag was het de derde hoogste omzet in bioscopen, die achter “The Hitman’s Bodyguard” en “Annabelle: Creation” komt.

De 2,6 miljoen dollar betekent dat het gevecht ongeveer $ 4.869 per scherm heeft opgeleverd. En met ongeveer 40 dollar per ticketprijs, dat betekent dat ongeveer 122 personen per bioscoop hebben gekeken naar het gevecht.

De live theater uitzending was een Mayweather Promotions partnership met Fathom Events, dat in het verleden nogal wat UFC pay-per-views in theaters heeft georganiseerd. Recentelijk kwam Fathom terug in het vechtspel met de Bellator: NYC pay-per-view in juni.

TKO in de 10e ronde

In de strijd stopte Mayweather (50-0) McGregor (21-3 MMA, 9-1 UFC, 0-1 boksen) met een TKO in de 10e ronde. Het gevecht zal naar verwachting de meest lucratieve van alle tijden zijn, zowel in termen van de pay-per-view nummers als het totaal dat door de vechters wordt verdiend. Mayweather heeft gezegd hij verwacht 350 miljoen dollar te verdienen; McGregor verwacht 100 miljoen dollar of meer.

Bekijk ook

Brute knock-outs en harde knokpartijen, je kijkt of niet (video)

Wie van de betere knock-outs houdt en het vechten met de blote vuist niet eng ...

4 wereldtitels en record voor Amerikaanse boksster Shields (video)

Claressa Shields de Amerikaanse boks ster pakte gisteravond maar liefst 4 wereldtitels en zet daarmee ...

‘Ik heb je kapot geslagen’: Rivaal McGregor compleet uit zijn dak

Nate Diaz een oude rivaal van UFC-ster Conor McGregor, Nate Diaz, is flink uit zijn ...