VIDEO | Matchfixing; Verkochte bokswedstrijd veroorzaakt veel commotie - Vechtsport Info
Home / Nieuws / VIDEO | Matchfixing; Verkochte bokswedstrijd veroorzaakt veel commotie

VIDEO | Matchfixing; Verkochte bokswedstrijd veroorzaakt veel commotie

Bokser Stevie Ongen Ferdinandus wordt beschuldigd van het expres neergaan nadat hij niet eens werd geraakt in een super-weltergewicht titelwedstrijd Tim Tszyu, zoon van bokslegende Kosty is meegesleurd in een controverse na een spannende eerste ronde knock-out, nou spannend daar zijn nogal twijfels over.

Geen echt contact

Ferdinandus is onder vuur komen te liggen nadat hij beschuldigd werd van het expres neergaan tijdens zijn gevecht tegen het aanstormende bokstalent de Australiër Tim Tszyu. De 37-jarige ging knock-out binnen slechts een minuut in zijn super-weltergewicht clash. Op zich geen vreemd iets in een bokswedstrijd maar ondanks herhalingen blijkt dat er minimaal contact was.

Tszyu is de zoon van de voormalige onbetwiste licht-weltergewicht kampioen Kostya en kwam op een record van 10-0 na het succesvol verdedigen van zijn WBC Aziatische Boxing Council Continental titel tegen Ferdinandus. Maar de manier van hoe de 23-jarige de overwinning behaalde heeft vragen opgeroepen nadat Ferdinandus naar beneden ging na een lichte aanraking op het hoofd. Er wordt dan ook gesproken over matchfixing en dat de wedstrijd is verkocht.

Schande

Stevie Ongen Ferdinandus liet zich vallen op het doek en bleef liggen terwijl hij de telling van de scheids niet leek te halen tijdens de wedstrijd in Sydney afgelopen weekend. Herhalingen toonde aan dat de Indonesische bokser nauwelijks werd aangeraakt en veel supporters ertoe bracht de linkshandige te labelen als een schande voor het boksen. Hoewel Tszyu benadrukte dat het klap tegen de slaap was dat de knock-down forceerde, spreekt de bokswereld er schande van.

De wedstrijd was op de undercard van de Billy Dib-Tevin Farmer bokwedstrijd. Het wereldtitelgevecht eindigde met een overwinning voor Farmer toen de Amerikaan de ervaren Australiër in negen rondes versloeg. Na het gevecht zei Dib: “Dit is de laatste keer dat je me in de boksring ziet.”

Bekijk ook

Jake Paul biedt UFC's Pimblett nieuwe datum voor 1 miljoen gevecht aan

Jake Paul biedt UFC’s Pimblett nieuwe datum voor 1 miljoen gevecht aan

De inzet is $ 1 miljoen als Pimblett wint

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! 'Rolls Royce als bonus'

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! ‘Rolls Royce als bonus’

Het is duidelijk dat de PFL wil dat Cris Cyborg

Magnifiek! Debutant KO't rivaal in Bare Knuckle clash

Magnifiek! Debutant KO’t rivaal in Bare Knuckle clash (video)

Deze ging slapend neer in de touwen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page