VIDEO | Matchfixing; Verkochte bokswedstrijd veroorzaakt veel commotie Nieuws
Nieuws

VIDEO | Matchfixing; Verkochte bokswedstrijd veroorzaakt veel commotie

VIDEO | Matchfixing; Verkochte bokswedstrijd veroorzaakt veel commotie

Geen echt contact

Ferdinandus is onder vuur komen te liggen nadat hij beschuldigd werd van het expres neergaan tijdens zijn gevecht tegen het aanstormende bokstalent de Australiër Tim Tszyu. De 37-jarige ging knock-out binnen slechts een minuut in zijn super-weltergewicht clash. Op zich geen vreemd iets in een bokswedstrijd maar ondanks herhalingen blijkt dat er minimaal contact was.

Tszyu is de zoon van de voormalige onbetwiste licht-weltergewicht kampioen Kostya en kwam op een record van 10-0 na het succesvol verdedigen van zijn WBC Aziatische Boxing Council Continental titel tegen Ferdinandus. Maar de manier van hoe de 23-jarige de overwinning behaalde heeft vragen opgeroepen nadat Ferdinandus naar beneden ging na een lichte aanraking op het hoofd. Er wordt dan ook gesproken over matchfixing en dat de wedstrijd is verkocht.

Schande

Stevie Ongen Ferdinandus liet zich vallen op het doek en bleef liggen terwijl hij de telling van de scheids niet leek te halen tijdens de wedstrijd in Sydney afgelopen weekend. Herhalingen toonde aan dat de Indonesische bokser nauwelijks werd aangeraakt en veel supporters ertoe bracht de linkshandige te labelen als een schande voor het boksen. Hoewel Tszyu benadrukte dat het klap tegen de slaap was dat de knock-down forceerde, spreekt de bokswereld er schande van.

De wedstrijd was op de undercard van de Billy Dib-Tevin Farmer bokwedstrijd. Het wereldtitelgevecht eindigde met een overwinning voor Farmer toen de Amerikaan de ervaren Australiër in negen rondes versloeg. Na het gevecht zei Dib: "Dit is de laatste keer dat je me in de boksring ziet."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws