🎥 MATCHFIXING: Maffia had grip op grote vechtsport organisatie
Home / Nieuws / 🎥 MATCHFIXING: Maffia had grip op grote vechtsport organisatie

🎥 MATCHFIXING: Maffia had grip op grote vechtsport organisatie

Bij Pride Fighting Championships zou de uitslag van een aantal wedstrijden vooraf zijn afgesproken. Zo blijkt uit een gesprek met Mark Kerr.

Mark Kerr, ook wel bekend als The Smashing Machine, The Titan en The Specimen. Is een Amerikaanse kampioen worstelen en gepensioneerde MMA-vechter. Tijden een podcast met THE HANNIBAL TV werden de toestanden bij Pride Fighting Championships besproken.

Pride Fighting Championships was actief van 1997 tot in 2007. Een groot aantal bekende vechters waaronder de Nederlandse K-1 kampioen Sem Schilt hebben daar gevochten. Pride FC was een Japans bedrijf voor de promotie van gemengde vechtsporten. Het eerste evenement vond plaats op 11 oktober 1997 in de Tokyo Dome.

Buigen of barsten

Tijdens de Podcast werd besproken dat er bij een aantal vechten matchfixing zou hebben plaatsgevonden. De Maffia wordt genoemd als de boosdoener die vechters onder druk zetten. Deden ze niet wat deze zeiden dan was hun vecht carrière voorbij.

Een specifiek welke besproken werd is die van Mark Coleman, de Pride FC 2000 Openweight Grand Prix Champion, voormalig UFC Heavyweight Champion. Hij zou $60.000 hebben aangenomen om expres te verliezen. Deed hij dit niet da had dit gevolgen voor hem en zijn gezin.

Bekijk ook

Logan Paul tekent bij UFC-moederbedrijf WME, overstap naar MMA nadert?

Paul flirt al lang met een overstap naar MMA

AFGELAST! UFC annuleert titelgevecht Amanda Nunes

De beste vrouwelijke vechter in de UFC, zal nog wat langer moeten wachten op de volgende verdediging van

⚠️ Waarschuwing voor Conor McGregor: ‘Botten genezen slecht’

Conor McGregor hoopt voor de vierde keer tegen Dustin Poirier te vechten.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page