Manager erkent; Rico Verhoeven is "niet een goed gevecht" voor "Bigfoot" Silva - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Manager erkent; Rico Verhoeven is “niet een goed gevecht” voor “Bigfoot” Silva

Manager erkent; Rico Verhoeven is “niet een goed gevecht” voor “Bigfoot” Silva

Antonio Silva’s manager wilde niet dat hij een gevecht tegen GLORY zwaargewicht Kampioen Rico Verhoeven accepteerde.

Antonio Silva's manager wilde niet dat hij een gevecht tegen GLORY zwaargewicht Kampioen Rico Verhoeven accepteerde.

Antonio Silva werd onlangs geboekt om tegen GLORY Kickboxing zwaargewicht kampioen Rico Verhoeven te vechten, maar het was geen gevechtaanbod waar zijn team enthousiast over was.

Silva’s langdurige manager, Alex Davis, heeft toegegeven dat het vechten tegen een jongere, snellere vechter als Verhoeven een dodelijke aanvaller uit Nederland die in twee en een half geen gevecht verloren heeft, niet een goed idee is voor ‘Bigfoot’, die vijf gevechten op een rij heeft verlorenen in de afgelopen vijf plus jaren slechts twee keer gewonnen. Silva werd vorig jaar vrijgelaten uit de UFC en heeft sindsdien twee keer verloren, meestal door knock-out zoals door Vitaly Minakov.

“Het is natuurlijk geen goed gevecht voor “Bigfoot”, vertelde Davis, “Stap (GLORY) binnen om gelijk tegen de huidige kampioen te gaan, die een echte killer is? Ja, we krijgen het moeilijk”.

Bigfoot lijdt aan hormonale stoornis acromegalie

Als top zwaargewicht die meerdere keren gevochten heeft voor de UFC-titel, heeft Silva zijn carrière iets getint, de meesten betwisten dan ook zijn recente verliezen. “Bigfoot” lijdt aan hormonale stoornis acromegalie, die meestal resulteert in vergrote handen en voeten, en het kan zelfs niet veilig zijn om te vechten. Maar niemand stopt Silva, en hij heeft niet echt een keuze.

‘En hij heeft ook geld nodig’, zei Davis. “Hij kan de gevechten op dit moment niet afzeggen. Als het aan mij lag, zou hij deze strijd niet nemen. Maar aan het einde van de dag is mijn taak om hem te informeren, hem een ​​advies te geven en degene die de definitieve beslissing moet nemen is hij zelf.

Silva tegen zichzelf in bescherming nemen

“Ik zal heel oprecht zijn en u vertellen, ik kan geen man tegen zichzelf beschermen,” zei Davis. “Als hij niet vecht en niet zijn geld krijgt, gaat hij op zoek naar de volgende strijd. Dit is een veel voorkomend probleem met veel vechters, niet alleen ‘Bigfoot”.

Gelukkig zegt Davis dat zijn cliënt hersentests laten ondergaan op het Lou Ruvo-centrum voor Brain Health in Cleveland Clinic, en Silva heeft geen problemen. “Hij heeft geen hersenschade,” voegt Davis toe. “We hebben uitgebreid onderzoek en tests gedaan, zelfs voordat hij de UFC verliet. Dus hij is OK op dat gebied”.

GLORY 46, een niet-titel zwaargewicht-wedstrijd tussen Verhoeven en Silva, vindt plaats in Guangzhou, China op 14 oktober. “Bigfoot” maakt zijn kickboks debuut.

Bekijk ook

SUKKELS! MMA-gevecht tijdens AEW worstelevenement onder vuur

In de aflevering van AEW Dynamite van vorige week nam Jake Hager het op tegen Wardlow in een MMA regels kooigevecht

Gemiste kans! ‘McGregor had MMA-vechters kunnen helpen’

McGregor heeft ervoor gekozen om dat niet te doen

Topvechter blij met GROTE BEK Jake Paul: ‘Daar hebben wij wat aan’

Randy Couture, voormalig topvechter zegt dat hij blij verrast is dat Jake Paul de aanval ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page