Manager erkent; Rico Verhoeven is "niet een goed gevecht" voor "Bigfoot" Silva - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Manager erkent; Rico Verhoeven is “niet een goed gevecht” voor “Bigfoot” Silva

Manager erkent; Rico Verhoeven is “niet een goed gevecht” voor “Bigfoot” Silva

Antonio Silva’s manager wilde niet dat hij een gevecht tegen GLORY zwaargewicht Kampioen Rico Verhoeven accepteerde.

Antonio Silva's manager wilde niet dat hij een gevecht tegen GLORY zwaargewicht Kampioen Rico Verhoeven accepteerde.

Antonio Silva werd onlangs geboekt om tegen GLORY Kickboxing zwaargewicht kampioen Rico Verhoeven te vechten, maar het was geen gevechtaanbod waar zijn team enthousiast over was.

Silva’s langdurige manager, Alex Davis, heeft toegegeven dat het vechten tegen een jongere, snellere vechter als Verhoeven een dodelijke aanvaller uit Nederland die in twee en een half geen gevecht verloren heeft, niet een goed idee is voor ‘Bigfoot’, die vijf gevechten op een rij heeft verlorenen in de afgelopen vijf plus jaren slechts twee keer gewonnen. Silva werd vorig jaar vrijgelaten uit de UFC en heeft sindsdien twee keer verloren, meestal door knock-out zoals door Vitaly Minakov.

“Het is natuurlijk geen goed gevecht voor “Bigfoot”, vertelde Davis, “Stap (GLORY) binnen om gelijk tegen de huidige kampioen te gaan, die een echte killer is? Ja, we krijgen het moeilijk”.

Bigfoot lijdt aan hormonale stoornis acromegalie

Als top zwaargewicht die meerdere keren gevochten heeft voor de UFC-titel, heeft Silva zijn carrière iets getint, de meesten betwisten dan ook zijn recente verliezen. “Bigfoot” lijdt aan hormonale stoornis acromegalie, die meestal resulteert in vergrote handen en voeten, en het kan zelfs niet veilig zijn om te vechten. Maar niemand stopt Silva, en hij heeft niet echt een keuze.

‘En hij heeft ook geld nodig’, zei Davis. “Hij kan de gevechten op dit moment niet afzeggen. Als het aan mij lag, zou hij deze strijd niet nemen. Maar aan het einde van de dag is mijn taak om hem te informeren, hem een ​​advies te geven en degene die de definitieve beslissing moet nemen is hij zelf.

Silva tegen zichzelf in bescherming nemen

“Ik zal heel oprecht zijn en u vertellen, ik kan geen man tegen zichzelf beschermen,” zei Davis. “Als hij niet vecht en niet zijn geld krijgt, gaat hij op zoek naar de volgende strijd. Dit is een veel voorkomend probleem met veel vechters, niet alleen ‘Bigfoot”.

Gelukkig zegt Davis dat zijn cliënt hersentests laten ondergaan op het Lou Ruvo-centrum voor Brain Health in Cleveland Clinic, en Silva heeft geen problemen. “Hij heeft geen hersenschade,” voegt Davis toe. “We hebben uitgebreid onderzoek en tests gedaan, zelfs voordat hij de UFC verliet. Dus hij is OK op dat gebied”.

GLORY 46, een niet-titel zwaargewicht-wedstrijd tussen Verhoeven en Silva, vindt plaats in Guangzhou, China op 14 oktober. “Bigfoot” maakt zijn kickboks debuut.

Bekijk ook

Kickbokser Mickael Palandre trapt rivaal door touwen ring! 'Harde landing'

Kickbokser trapt rivaal door touwen ring! ‘Harde landing’ (video)

Mickael Palandre trapte zijn tegenstander de Egyptenaar Taha El Mekarem zo hard afgelopen zaterdag

Zoon bokslegende Manny Pacquiao blijft verliezen

Zwarte schaap? Zoon bokslegende blijft verliezen (video)

Ik ben constant aan het trainen

‘Badr als gezamenlijke vijand!’ Overeem over trainen voor gevecht met aartsrivaal

Alistair Overeem maakt zich op voor zijn debuut bij Glory Kickboxing op 8 oktober tegen legende Badr Hari.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page