Manager Eagles vechtclub gezocht voor poging tot moord op MMA-vechter - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Manager Eagles vechtclub gezocht voor poging tot moord op MMA-vechter

Manager Eagles vechtclub gezocht voor poging tot moord op MMA-vechter

Screenshots: Denis Klopnev rechts, links Khabib president van Eagles MMA

De vechtclub Eagles MMA, opgericht door oligarch Ziyavudin Magomedov en waar UFC lichtgewicht kampioen Khabib Nurmagomedov president van is, wordt opnieuw in verband gebracht met een schandaal.

Denis Klopnev, de voormalige manager van de Summa Group en huidige baas van Eagles MMA, werd bij verstek gearresteerd voor de poging tot moord op sambo vechter Shamil Kuramagomedov.

Kuramagomedov won in 2017 een bronzen medaillewinnaar tijdens het Russian Combat Sambo Championship. Klopnev is inmiddels op de internationale lijst met gezochte personen geplaatst.

Poging tot moord

De beschuldigingen tegen Klopnev komen enkele maanden nadat een groep vechters verbonden aan Eagles MMA en Summa Group Kuramagomedov hadden aangevallen en hem wilden doden.

Kuramagomedov werd opgenomen in het ziekenhuis met een hersenschudding, traumatisch hersenletsel en een gebroken neus, maar koos ervoor om het voorval niet bij de politie te melden.

Kwade opzet

Ondanks dat hij terugreisde naar zijn geboorteland Dagestan, bleef Kuramagomedov het doelwit van de aanvallers. Kuramagomedov besloot naar buiten te treden en meldde zich bij de politie. Een onderzoek werd gestart in november 2017 en een aantal van de verdachten werd 10 maanden later in september 2018 opgepakt.

Volgens het rapport trainden Kuramagomedov en de verdachten allemaal in dezelfde sportschool, die ook eigendom was van Summa Group. Een van de verdachten in de zaak is Felix Urujev, een ‘sportcoach en scheidsrechter’ die wordt beschuldigd van het ‘opzettelijk toebrengen van zwaar lichamelijk letsel’.

Op de vlucht

Een andere verdachte is Ismail Aliyev, een bronzen Wushu medaillewinnaar. Sindsdien is gemeld dat Klopnev een van de acht vechters is die verdacht worden van het aanvallen van Kuramagomedov, wat leidde tot zijn arrestatie bij verstek.

De rechtbank van het district Tverskoy in Moskou arresteerde ook drie andere vechters bij verstek: wereldkampioen kickboksen Kurban Omarov, Rashid Sirazhudinov en Khasan Umalatov.

President

Alle verdachten die zijn aangehouden hebben hun betrokkenheid bij het misdrijf ontkend. Zelfs Klopnev, die naar verluidt een senior executive van Eagles MMA is, ontkende elke relatie met de vechtclub.

Opvallend is dat Khabib Nurmagomedov nog steeds wordt vermeld als de president van Eagles MMA op haar officiële website. Echter heeft hij niets met het incident te maken.

Bekijk ook

Winkelpersoneel en klanten gaan los in massaal MMA-gevecht (video)

A whole fight just happened at bath & body works 🤣🤣🤣🤣🤣 I’m dying pic.twitter.com/ocumzj8G9f— Genevieve ...

Vermoeide UFC-kampioen: ‘Laat die Nederlandse maar vechten’

Amanda Nunes de UFC-kampioen in twee gewichtklassen wil voorlopig rust. Afgelopen zaterdag verdedigde Nunes met succes haar vedergewicht titel tegen Megan Anderson.

Hey Swa: Najib Amhali daagt Jandino uit voor een gevecht in de ring

Najib Amhali lijkt collega komiek Jandino Asporaat uitgedaagd te hebben voor een gevecht. In een ...