Man die MMA-vechter vermoorde veroordeeld tot gevangenisstraf Nieuws
Nieuws

Man die MMA-vechter vermoorde veroordeeld tot gevangenisstraf

Man die MMA-vechter vermoorde veroordeeld tot gevangenisstraf
Man die MMA-vechter vermoorde veroordeeld tot gevangenisstraf

Anthony Getschel, de man die onlangs schuldig pleitte aan de dood van UFC-veteraan Ryan Jimmo, werd maandag veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf.

Getschel en vrienden hadden gedronken voordat ze Jimmo's voertuig volgden op de parkeerplaats van een nachtclub op 26 juni 2016. Na parkeren stapte Jimmo blijkbaar uit zijn voertuig en confronteerde Getschel, wie hij er van beschuldigde dat hij agressief had gereden.

Na een verbale woordenwisseling liep Jimmo terug naar zijn voertuig, maar werd overreden door Getschel; die vervolgens het toneel ontvluchtte, zijn vrienden rustig naar huis bracht, zijn voertuig verborg en naar huis ging. Jimmo werd naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht waar hij kort daarna stierf.

Extra straf

Maandag kreeg Getschel een celstraf van zes jaar voor doodslag en twee jaar voor het verlaten van de plaats van een ongeluk.

"De zaak die vanmorgen voor mij ligt is een complete tragedie," zei Edmonton Court of Queen's Bench Justice Paul Belzil, volgens een CBC-rapport. "Een jonge man stierf voor niets. Helemaal niets."

Getschel, 26, heeft ook een verbod van acht jaar tot autorijden gekregen, ingaande nadat hij uit de gevangenis is vrijgelaten.

Man die MMA-vechter vermoorde veroordeeld tot gevangenisstraf

Man vlucht na doodrijden MMA vechter

UFC

Jimmo, afkomstig uit New Brunswick, Canada, was een populaire vechter in het Canadese mixed martial arts-circuit. Hij was de regerende Maximum Fighting Championship licht zwaargewicht titelhouder toen hij overstapte naar de UFC in 2012, waar hij een record behaalde van 3-4. Hij beëindigde zijn carrière met een algemeen record van 19-5.

Jimmo was 34 jaar oud toen hij stierf in Edmonton, Alberta, Canada.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws