Man met één been wint Braziliaans Jiu Jitsu wereld toernooi - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Man met één been wint Braziliaans Jiu Jitsu wereld toernooi

Man met één been wint Braziliaans Jiu Jitsu wereld toernooi

Man met één been wint World Braziliaans Jiu Jitsu toernooi, opmerkelijk of de gewoonste zaak?

Braziliaanse Jiu Jitsu is meer dan alleen een vechtsport, maar het is ook een manier van leven. Voormalig leger veteraan Ronald Mann verloor in 1995 een deel van zijn been in een motorongeluk en in een kort moment lek zijn leven in de sport over te zijn..

“Dertig dagen na het ongeluk had ik een pistool op mijn hoofd gezet. En net voordat ik de trekker over wilde halen, besloot ik dat ik niet zou stoppen met leven. Als ik niet zou gaan sterven, zou ik gaan vechten”.

Gelukkig voor Ronald ontdekte hij Braziliaanse Jiu Jitsu die hem een ​​uitweg van zijn depressie en een vernieuwde focus op het leven gaf, maar het was nog steeds niet zonder zijn uitdagingen.

“Toen ik voor het eerst begon te trainen, kon ik niet trainen in de meeste sportscholen. Ze stuurden mij gewoon weg”.

Jaren later zou Ronald de overwinning in een MMA gevecht met zijn prothetische been behalen en meer onlangs reisde hij naar Abu Dhabi en won de gouden medaille op het World Para Jiu Jitsu festival zonder zijn prosthetische been.

Er zijn voordelen. Je kan me niet vergrendelen. Ik heb geen enkel aan die kant. Er zijn nadelen. Ik kan de wachtaanvallen van die kant niet blokkeren. Ik kan niet van die kant voetvegen. Nederig in de overwinning realiseert Ronald dat het twintig jaar geleden wel anders was. Zonder dit te weten en ik niet wist waar ik uiteindelijk zou eindigden met Jiu-Jitsu ben ik nu een wereldkampioen

Vechtsporten voor mensen met een handicap in Nederland

In Nederland zijn er ook diverse initiatieven en sportscholen die gespecialiseerd zijn in het aanbieden van vechtsporten aan minder validen en mensen met een handicap. Lees ook eens ons artikel over Antoine Schutte en zijn No Limits Gym je vind deze door hier te klikken.

Over Braziliaanse Jiu Jitsu

Braziliaanse Jiu Jitsu is een krijgskunst systeem dat zich richt op grappling met een specialiteit in het gevechten van de grond. BJJ bevordert het concept dat een kleinere, zwakkere persoon succesvol kan verdedigen tegen een grotere, sterkere, zwaardere aanvaller door gebruik te maken van een goede techniek, hefboomwerking en vooral met het gevecht op de grond, en dan het toepassen van gezamenlijke sloten en chokeholds om de nederlaag te verslaan tegenstander. BJJ training kan worden gebruikt voor sport-grappling toernooien evenals zelfverdediging situaties. [Bron: Wiki]

Bekijk ook

Vechter geeft op na 1 trap! 'Die kwam aan zeg' (video)

Vechter geeft na 1 trap al op! ‘Die kwam aan zeg’ (video)

Dit bleek flink wat schade te hebben aangericht

Glory kampioen Wisse: 'Ik ga deze man zijn mond snoeren'

Glory kampioen Wisse: ‘Ik ga deze man zijn mond snoeren’ (video)

De Glory middengewicht kampioen heeft de titel stevig in bezit

Eerbetoon aan zieke kickbokser Didouh door topvoetballer Aboukhlal

Eerbetoon aan zieke kickbokser Didouh door topvoetballer Aboukhlal

De speler van het Marokkaanse elftal had na afloop van zijn interview een bericht voor zijn vriend

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page