MMA: 'UFC vechter twee jaar geschorst voor cocaine gebruik' Nieuws
Nieuws

MMA: 'UFC vechter twee jaar geschorst voor cocaine gebruik'

MMA: 'UFC vechter twee jaar geschorst voor cocaine gebruik'
MMA: 'UFC vechter twee jaar geschorst voor cocaine gebruik'

Positief getest op een recreatieve drug heeft er toe geleid dat UFC-weltergewicht Brad Scott een twee jaar durende schorsing heeft gekregen, meld de U.S. Anti-Doping Agency (USADA).

Volgens een persbericht, werd Scott (11-6 MMA, 3-5 UFC betrapt op benzoylecgonine een metaboliet van cocaïne na zijn verlies tegen Carlo Pedersoli Jr. (11-1 MMA, 1-0 UFC ) bij UFC Fight Night 130, die plaatsvond op 27 mei in Liverpool, Engeland.

Cocaïne is geclassificeerd als een niet-gespecificeerde stof in de klasse van stimulerende middelen onder het antidopingprogramma van de UFC en is verboden in competitie. Voor de eerste keer wordt misbruik bestraft met een sanctie van twee jaar.

Mazzel

In 2015, vóór het bestaan ​​van het anti-dopingprogramma van de UFC, vermeed ex-kampioen Jon Jones straf wanneer hij ten onrechte buiten competitie werd getest voor hetzelfde feit en positief werd bevonden.

In het geval van Scott bepaalde USADA dat de 29-jarige vechter "geen verifieerbaar bewijs had verstrekt over de omstandigheden die tot zijn positieve test leidden."

Voorwaardelijk

Scott's schorsing is terugwerkend tot 3 juli, de datum waarop hij voorlopig werd geschorst na kennisgeving van een mogelijke dopingovertreding. Volgens de voorwaarden van zijn opschorting moet hij zich beschikbaar stellen voor willekeurige testen als onderdeel van de USADA-testpool.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws