Lucas Matthysse stopt met boksen door verlies tegen Manny Pacquiao – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Lucas Matthysse stopt met boksen door verlies tegen Manny Pacquiao

Lucas Matthysse stopt met boksen door verlies tegen Manny Pacquiao

Lucas Matthysse heeft de beslissing genomen om met boksen te stoppen. Vorige maand in Maleisië, kreeg Matthysse (39-5, 36 KOs) een flink pak slaag tijdens de comeback wedstrijd van Manny Pacquiao.

Aanwijzingen

Matthysse, 35-jaar-oud, ging drie keer naar het canvas voordat de wedstrijd eindelijk werd gestopt in de zevende ronde. De bokser uit Argentinië maakte zijn eerste verdediging van de WBA “reguliere” weltergewichtstitel die hij in januari wist te veroveren. Voorafgaand aan de wedstrijd met Pacquiao had Matthysse aanwijzingen achtergelaten dat hij mogelijk zou stoppen als hij de wedstrijd zou verliezen. Het was zijn tweede knockout-nederlaag in zijn laatste vier gevechten.

Geweldige ervaring

Op woensdagavond trok Matthysse de stekker er uit en nam een ​​besluit om definitief te stoppen met boksen. “Ik dank het boksen voor het veranderen van mijn leven,” zei Matthysse, “Ik herinner me het Argentijnse nationale boksteam, waar het heel moeilijk maar goed was. Ik herinner me in mijn leven alle talenten die ik ontmoette en de boksers die Argentinië vertegenwoordigden met goede en slechte resultaten, maar het was een geweldige ervaring in mijn leven dat zal ik altijd onthouden.”

“Ik kwam op 21-jarige leeftijd naar Trelew. Ik en mijn familie besloten om terug te gaan naar Junin, waar ik 11 jaar van mijn carrière met de geweldige trainer Cuty Barrera doorbracht en vandaag, 35 jaar oud, ben ik weer terug in Trelew. “Ik ben er trots op dat ik mijn carrière 10 jaar op wereldniveau heb volgehouden, waar ik tegen de beste boksers vocht en ik mijn droom om wereldkampioen te zijn vervulde.

“Dank aan iedereen die mij volgde in mijn carrière, voor al hun liefde, want dat is het mooiste in deze bokssport, wat een mooie omgeving is. Vandaag besluit ik om de handschoenen op te hangen, omdat een andere fase in mijn leven eraan komt en veel dank aan alle mensen die ik heb ontmoet .”

Bekijk ook

Video: Publiek knokt er op los bij UFC 262 wedstrijd

Op de tribunes van het Toyota Center braken gevechten uit,

KRAK: Andre Muniz BREEKT arm van Ronaldo Souza op UFC 262

Ronaldo Souza kon met een gebroken arm naar huis afgelopen nacht

Zelfmoord bekende Thaibokser die 200 gevechten had in de ring

De Thaibokser nam naar verluidt zijn eigen leven

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page