Lucas Matthysse stopt met boksen door verlies tegen Manny Pacquiao Nieuws
Nieuws

Lucas Matthysse stopt met boksen door verlies tegen Manny Pacquiao

Lucas Matthysse stopt met boksen door verlies tegen Manny Pacquiao

Aanwijzingen

Matthysse, 35-jaar-oud, ging drie keer naar het canvas voordat de wedstrijd eindelijk werd gestopt in de zevende ronde. De bokser uit Argentinië maakte zijn eerste verdediging van de WBA "reguliere" weltergewichtstitel die hij in januari wist te veroveren. Voorafgaand aan de wedstrijd met Pacquiao had Matthysse aanwijzingen achtergelaten dat hij mogelijk zou stoppen als hij de wedstrijd zou verliezen. Het was zijn tweede knockout-nederlaag in zijn laatste vier gevechten.

Geweldige ervaring

Op woensdagavond trok Matthysse de stekker er uit en nam een ​​besluit om definitief te stoppen met boksen. "Ik dank het boksen voor het veranderen van mijn leven," zei Matthysse, "Ik herinner me het Argentijnse nationale boksteam, waar het heel moeilijk maar goed was. Ik herinner me in mijn leven alle talenten die ik ontmoette en de boksers die Argentinië vertegenwoordigden met goede en slechte resultaten, maar het was een geweldige ervaring in mijn leven dat zal ik altijd onthouden."

"Ik kwam op 21-jarige leeftijd naar Trelew. Ik en mijn familie besloten om terug te gaan naar Junin, waar ik 11 jaar van mijn carrière met de geweldige trainer Cuty Barrera doorbracht en vandaag, 35 jaar oud, ben ik weer terug in Trelew. "Ik ben er trots op dat ik mijn carrière 10 jaar op wereldniveau heb volgehouden, waar ik tegen de beste boksers vocht en ik mijn droom om wereldkampioen te zijn vervulde.

"Dank aan iedereen die mij volgde in mijn carrière, voor al hun liefde, want dat is het mooiste in deze bokssport, wat een mooie omgeving is. Vandaag besluit ik om de handschoenen op te hangen, omdat een andere fase in mijn leven eraan komt en veel dank aan alle mensen die ik heb ontmoet ."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws