Leegloop vechters dreigt bij Glory Kickboxing - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Leegloop vechters dreigt bij Glory Kickboxing

Leegloop vechters dreigt bij Glory Kickboxing

Wat is er aan de hand bij Glory? De een na de andere vechter lijkt te willen vertrekken?

Als je de vechtsport scene een beetje volgt kun je zien dat er hier en daar wat verschuivingen zijn tussen de verschillende vechtsport organisaties. Echter lijkt de van oorsprong Nederlandse Glory organisatie een leegloop te beleven, althans zo lijkt het. Vertrok een van de parade paardjes van Glory Gokhan Saki eerder dit jaar al naar de UFC, lijkt nu ook publieks lieveling en Glory icoon Nieky Holzken deze stap te willen gaan wagen.

Leegloop vechters dreigt bij Glory Kickboxing

Onvrede over gevechten en tegenstanders

Als je de boel een beetje analyseert kom je al snel tot de conclusie dat de hoofdredenen voor het weggaan en een overstap naar een andere vechtsport organisatie veelal ligt in onvrede over de geleverde gevechten, of de tegenstanders die niet aan de verwachtingen voldeden. Nu kun je denken okay gezeik van vechters die een partij verliezen, en daar door gaan zeuren. Of zit er toch meer achter? Interne politiek wellicht.

MMA het volgende goede ding

Wat opvalt is dat als vechters overstappen zij niet alleen zomaar van organisatie wisselen maar ook nog eens van vechtstijl, MMA lijkt dan de meest voor de hand liggende stap, en dan heeft men een aantal keuzes, de UFC of Bellator. Twee verschillende de MMA organisaties met verschillende filosofieën over de MMA, en verdienmodellen voor de organisaties zelf, als voor de aangesloten vechters.

Gokhan Saki stapt over naar de UFC, de exodus begint

Zoals gezegd stapte Saki al eerder over naar de UFC, lees over zijn beweegredenen. Echter als je goed analyseert zou je vermoeden dat er meer aan de hand is achter de schermen? Toch? Saki gaf duidelijk aan wat zijn motivatie was om te vertrekken. Interne voorkeur en voortrekkerij, jaloezie of gewoon een organisatie die niet iedereen tevreden kan houden? Saki was duidelijk volgens hem is Rico Verhoeven de golden boy waar alle pijlen op lijken gericht. Gaat dan het commerciële belang voor het belang van de sport of de vechtsporters? Zegt u het maar!

 

 

Bekijk ook

Roy Jones Jr (52) wil ‘droomgevecht’ met UFC-legende Anderson Silva

Anderson Silva heeft altijd al in de boksring willen stappen om zijn oude idool Roy ...

Rus deelt knock-out uit in de stijl van Peter Aerts (video)

Peter Aerts is een kickbokslegende waar veel vechters een voorbeeld aan nemen. Zo ook Beibulat ...

UFC 259: Blachowicz vs Adesanya live kijken op tv

Jan Blachowicz en Israel Adesanya zijn aankomende nacht te zien op tv. De kampioen tegen ...