Leden gewelddadige extreemrechtse MMA Vechtsportclub opgepakt Nieuws
Nieuws

Leden gewelddadige extreemrechtse MMA Vechtsportclub opgepakt

Leden gewelddadige extreemrechtse MMA Vechtsportclub opgepakt
Leden gewelddadige extreemrechtse MMA Vechtsportclub opgepakt

De Amerikaanse autoriteiten hebben dinsdag vier leden van de extreemrechtse Rise Above Movement gearresteerd. Zij maakte onder andere deel uit van een gewelddadige Neonazi vechtclub.

De groep, bekend als RAM, is er trots op te opereren als een neonazi vechtclub, zijn leden op te leiden en op te peppen om geweld op te zetten tijdens bijeenkomsten, terwijl ze extremistische ideologieën verspreiden via sociale mediakanalen en een kledingbedrijf.

Haat

"Het is op dit moment de voorhoede van de blanke suprematie", vertelde Heidi Beirich (advocaat), die haatgroepen tracht op te sporen voor het Southern Poverty Law Center, tegen BuzzFeed News.

De mannen die dinsdag gearresteerd werden, worden beschuldigd van het schenden van het federale onlustenstatuut toen ze vorig jaar tijdens de Unite the Right-rally in Charlottesville, Virginia, betrokken waren bij een demonstratie waarbij één tegen demonstrant werd vermoord.

MMA

"Ze hebben absoluut meer op hun kerfstok dan een jaar geleden," zei Beirich. "Hun connectie met MMA-gevechten, agressiviteit, het kledingmerk, dit spul valt echt op bij jonge mannen."

RAM is gevestigd in Zuid-Californië en is van een aantal sociale platforms verwijdert, maar opereert sinds de re-branding in 2017 in alle openheid en zo meer leden rekruteert om zich te concentreren op zijn missie om joden, moslims en andere immigranten uit te roeien.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws