LANGSTE BOKSWEDSTRIJD OOIT: 110 Ronden en 7 uur bruut afzien – Vechtsport Info
Home / Nieuws / LANGSTE BOKSWEDSTRIJD OOIT: 110 Ronden en 7 uur bruut afzien

LANGSTE BOKSWEDSTRIJD OOIT: 110 Ronden en 7 uur bruut afzien

Als je 12 ronden boksen al een hele klus vindt, zou je er dan 110 kunnen volhouden. Toch gebeurde het tijdens Jack Burke vs Andy Bowen.

Old school knokker waren Jack Burke en Andy Bowen zeker. Destijds aangemerkt als mannen van staal. Op 6 april 1893 vochten Jack Burke en Andy Bowen een wedstrijd van 110 ronden die 7 uur en 19 minuten duurde. Het gevecht vestigde het record voor de langste bokswedstrijd in de geschiedenis en het is een record dat nog nooit is verbroken.

Toen de scheidsrechter John Duffy remise verklaarde nadat beide uitgeputte strijders niet de kracht konden opbrengen om een ​​klap uit te delen in de 110e ronde. Werd aan het einde van de slopende wedstrijd geen winnaar bepaald.

Gebroken polsen

De rondes duurden elk 3 minuten. Tegen de tijd dat de 50e ronde aanbrak, begonnen beide boksers te vertragen. Ze wisten niet dat ze niet halverwege de finish waren. Burke brak beide polsen in de wedstrijd, maar bleef vechten.

In de 51ste ronde vroeg Bowen Burke waarom hij niet terugvechtte en Burke antwoordde: “Ik kan niet allebei omdat mijn handen kapot zijn.” Toch bleef hij vechten. Het bleek dat Burke zijn beide polsen brak tijdens de wedstrijd, maar op de een of andere manier kon vasthouden totdat het gevecht werd gestopt in de 110e ronde.

Echte bikkels

Bowen, een ervaren bokser, kwam binnen met een gewicht van 129 pond. Terwijl Burke, een nieuwkomer in het boksen 130 pond. Toen het gevecht eindigde, waren beide boksers bijna 10 pond afgevallen.Een maand later nam Bowen het op tegen Jack Everhardt in een gevecht van 85 ronden dat meer dan 4 uur duurde.

In die wedstrijd brak Bowen zijn linkerhand rond de zeventigste ronde, waarna hij Everhardt met één hand versloeg. Hij was een gladiator, maar hij was niet onsterfelijk. Op 14 december 1894 liep Bowen een schedelbreuk op in een gevecht tegen Kid Lavigne.

Kapot geslagen

Een dag later was hij dood. Het was het enige gevecht dat Bowen in zijn carrière verloor. Hij had 26 keer gevochten sinds zijn carrière in 1887 begon, met 18 overwinningen, zeven knock-outs, zes gelijke spelen en één zonder beslissing.

Burke was erg trots op het feit dat hij met Bowen had geduelleerd in de recordwedstrijd waar we het vandaag nog over hebben. Naar schatting 8500 fans kwamen opdagen om getuige te zijn van het gevecht dat zou beslissen wie de lichtgewicht titel van het Zuiden zou houden.

Bekijk ook

Oudje De La Hoya (48) showed moves voor comeback gevecht

Juli heeft De La Hoya op de planning staan voor zijn comeback

‘Wie slaat Jake Paul op zijn bek’: UFC-baas is het zat

Waarom blijven deze gasten in godsnaam met UFC-jongens praten

Uitzichtloos?: Sportscholen op z’n vroegst mei weer open

Tijdens de persconferentie gisteren is er niets bekend gemaakt over de openstelling van de sportscholen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page