Lage celstraf voor doodslaan kooivechter: 'Dader te licht gestraft'
Home / Nieuws / Lage celstraf voor doodslaan kooivechter: ‘Dader te licht gestraft’

Lage celstraf voor doodslaan kooivechter: ‘Dader te licht gestraft’

Lage celstraf voor doodslaan kooivechter Fau Vake: 'Dader te licht gestraft'

Fau Vake, MMA-vechter en kickbokser werd vorig jaar op straat doodgeslagen. De hoofdader en de man die de fatale klap uitdeelde Daniel Havili, is veroordeeld tot 2 jaar en 9 maanden gevangenisstraf.

De rechtbank in Nieuw Zeeland veroordeelde Havili vandaag tot de gevangenisstraf die in de ogen van de familie van de kooivechter veel te licht is. Vorig jaar werden Vake en zijn broer aangevallen in het centrum van Auckland door een aantal mannen waaronder Havili. Deze sloeg de vechter neer die met zijn hoofd op de stoep terecht kwam, waardoor deze een schedelbreuk opliep.

De rechtbank oordeelde dat Havili de fatale uitdeelde die leidde tot de dood van Vake. ,,Jullie acties hebben geleid tot de dood van een ander”, zei rechter Sally Fitzgerald tegen Havili. ,,Het feit dat je dronken was, was geen excuus.”

Hartverscheurend

Vake’s zus zei: ,,het gat in ons hart kan nooit worden gevuld.” Ze beschreef het trauma van het zien hoe haar broer ‘vocht voor zijn leven’ en de pijn van het proberen uit te leggen wat er met zijn jonge dochter is gebeurd. Het is de pijn van het proberen om de moeilijke vragen van zijn dochter te beantwoorden als ze huilt en vraagt ​​waar haar vader is.”

,,Mijn broer was het hart van de familie.” Vake’s zus zei dat zijn dood een aanzienlijke financiële druk op de familie had gelegd. Een andere verdacht, Siofilsi Paongo, zal later dit jaar voor zijn aandeel worden veroordeeld. Ofa Folau, werd vorig jaar voor zijn deel tot huisarrest veroordeeld, terwijl de vierde man, Semise Pomale, de aanklacht wegens mishandeling had ontkend ook later dit jaar voor de rechter komt.

Bekijk ook

Klappen na uitdagen pakketbezorger! 'plat op z'n muil! (video)

Klappen na uitdagen pakketbezorger! ‘plat op z’n muil! (video)

Pakketbezorgers hebben het al zwaar, vaak krijgen de hardwerkende koeriers maar 1 euro per pakketje.

Overeem: 'Voor Badr is het alles of niets deze keer'

Overeem: ‘Voor Badr is het alles of niets deze keer’

Alistair Overeem stond vandaag ook in oog met Badr Hari tijdens de eerste persconferentie voor hun aanstaande gevecht op 8 oktober dit jaar.

Badr Hari belooft hels gevecht tegen Overeem: 'Bereidt te sterven'

Badr Hari belooft hels gevecht tegen Overeem: ‘Bereidt te sterven’ (video)

Badr Hari zal op 8 oktober het beste van zichzelf geven in zijn gevecht tegen Alistair Overeem op Glory collision 4.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page