'Kut advocaat!' Steun voor kickbokser die maanden in de cel zit
Home / Nieuws / ‘Kut advocaat!’ Steun voor kickbokser die maanden in de cel zit

‘Kut advocaat!’ Steun voor kickbokser die maanden in de cel zit

'Kut advocaat!' Steun voor kickbokser Bas Vorstenbosch die 6 maanden in de cel zit

Bas Vorstenbosch kan rekenen op veel steun uit de vechtsportwereld. De prof-kickbokser die de cel in moest na een ongelukkig incident staat bekend als een aardige jongen.

De kickbokser moest de cel in nadat hij in november 2019 een vriend verdedigde op een festival. Deze stond tegenover een aantal mannen waarvan een een tik uitdeelde. Vorstenbosch vloog erop af om zijn vriend te helpen en deelde een stoot uit. Later bleek dat de geraakte man blind aan een oog was door de klap.

Vorstenbosch die in zijn verdediging aangaf uit zelfverdediging te hebben gehandeld, kreeg van de rechter een boete van €35.000 opgelegd en moest de cel in. Hij krijgt echter veel steun van onder andere Robbie Hageman, voormalig Glory vechter. Deze plaatste op zijn social media kanalen een steunbetuiging die veel bijval krijgt.

Onterecht

,,Een van de meest vriendelijke kickboksers die ik ken. Toen ik hoorde dat Bas iemand voor de helft blind geslagen had, kon ik dit ook niet geloven”, schrijft Hageman. Bas kreeg 1.5 jaar eis en 35k boete… In mijn ogen ONTERECHT. Schade betalen dat is een ding. Maar voor de eerste fout die Bas in zijn leven maakt 1.5 jaar eis????? Dit krijgt een pedofiel nog niet.”

,,De overheid heeft WEDEROM gefaald en Bas je had een kut advocaat. Op dit moment is Bas dus (veel te zwaar bestraft) naar de gevangenis, waar hij 6 maanden moet verblijven”, aldus Hageman. Uit reactie op de post van Hageman is af te lezen dat Vorstenbosch een zeer geliefd persoon is en kan rekenen op veel steun.

Bekijk ook

Debacle! Fury mag niet boksen wegens slopende ziekte

Debacle! Fury mag niet boksen wegens slopende ziekte

Ook het komende jaar is het advies niet de ring in te gaan dit ter frustratie van Fury.

Mislukt! Coach probeert schouder vechter te redden bij Bellator 286

HELP! Coach probeert schouder vechter te redden bij Bellator 286

Aaron Pico's Bellator 286-gevecht gisteravond met Jeremy Kennedy

Sukkels vangen klappen! 'Gewoon met 1 arm hé'

Sukkels vangen klappen! ‘Gewoon met 1 arm hé’ (video)

Sommige mensen zijn ware vechtkunstenaars

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page