Kung Fu tegen MMA gevecht duurt niet lang - Vechtsport Info
Home / Columns / Kung Fu tegen MMA gevecht duurt niet lang

Kung Fu tegen MMA gevecht duurt niet lang

Kung Fu Master versus MMA vechter gevecht duurt niet lang

Dit MMA gevecht vond plaats in 2004 op K-1 World MAX 2004 World Tournament Open waar Norifumi ‘Kid’ Yamamoto op Kung Fu-beoefenaar en kickboxer Tony Valente tegen over elkaar stonden.

Vóór dit gevecht heeft Valente een naam voor zichzelf gemaakt in kickboxing voor het dragen van Bruce Lee’s iconische gele jumpsuit tijdens de strijd, evenals zijn poging om zijn stijl te volgen. Onnodig te zeggen dat het niet goed ging voor hem als dingen die in films echt lijken, werken zelden in het echte leven.

Totale mismatch

Dit gevecht ging niet goed voor Tony en was echt een totale mismatch. Dit was toen Kid Yamamoto zijn tranen over de wangen rolde bij het zien van de man in Bruce Lee outfit begon en werd tot het volgende grote ding in MMA uitgeroepen. Alhoewel Valente nogal wat groot was en in Kid een stuk kleiner, had hij geen vaardigheid en had hij echt niet in staat geweest tegen iemand van Kid’s kaliber te zegevieren.

Japan hield van de freak show wedstrijden hoewel en Valente had zeker de look en stijl die op dat moment geïntrigeerde fans. Dit was echter echt een vlekkeloos optreden van Yamamoto. Hij slaat zijn superieure tegenstander neer en doet dat moeiteloos in minder dan 1 minuut.

Yamamoto werd bekend als een van de pond voor pond en beste in de beste. Nu in de nadagen van zijn MMA carriere, is hij momenteel gebonden aan de UFC, maar heeft niet echt meer gevochten zoals hij hier tegen Valente deed.

OVER NORIFUMI ‘KID’ YAMAMOTO:

Norifumi “Kid” Yamamoto (Yamamoto Norifumi, geboren 15 maart 1977) is een Japanse gemengde krijgskunstenaar en kickboxer die deelneemt aan de Bantamweight-afdeling van de UFC. Hij werd snel gewild in de Shooto organisatie door zijn agressieve, afgeronde stijl en controversiële persona. Hij ging verder naar K-1 HERO’S, waar hij in december 2005 de K-1 HERO’s mediogewicht Grand Prix Tournament Champion werd geworden nadat hij Genki Sudo via een controversiële TKO versloeg door de stoten. [Bron: Wiki]

Bekijk ook

Sexy Valerie ‘klaar’ met MMA-vechten! Stapt over naar show worstelen

Valerie Loureda tekent een dik contract bij WWE en zegt klaar te zijn met MMA-vechten. De mooi en vooral door velen gezien als sexy vechter maakte gisteren emotioneel haar besluit bekend.

Engste man niet bang voor sterkste man: 'Slacht hem af' (video)

Engste man niet bang voor sterkste man: ‘Slacht hem af’ (video)

Martyn Ford verklaart vertraging bij het overeenkomen van de bokswedstrijd tegen "softy" Thor Bjornsson.

Dana White UFC-president zegt dat Jon Jones "klaar is om te gaan" en bij zijn terugkeer zal vechten tegen Francis Ngannou of Stipe Miocic. De voormalige lichtgewicht kampioen is overgegaan naar zwaargewicht en daar wacht een stevige uitdaging.

UFC-legende Jon Jones maakt comeback: ‘Klaar om te gaan’

Dana White UFC-president zegt dat Jon Jones "klaar is om te gaan" en bij zijn terugkeer zal vechten tegen Francis Ngannou of Stipe Miocic.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page