Een korte geschiedenis van de Nunchaku Nieuws
Nieuws

Een korte geschiedenis van de Nunchaku

Een korte geschiedenis van de Nunchaku

De korte geschiedenis van de Nunchaku in beeld

In de jaren zeventig gaf Bruce Lee's film Enter the Dragon de westerse wereld zijn eerste glimp van het oude vechtsportwapen, de nunchaku. Het vreemde twirlingwapen was samengesteld uit twee stokken die samen gehouden werden door een kleine ketting. Het had de mogelijkheid om een ​​tegenstander van lange afstand te slaan of hem te verstikken als hij in de buurt was. Dit wapen was echter geen constructie van de film. De oorsprong komt terug vele jaren tot de vorige eeuwen.

Wapens als belangrijk onderdeel gevechtsstijlen

Terwijl de meeste denken aan klassieke Chinese, Okinawanse en Japanse vechtsporten in de lijnen van lege handsystemen zoals Jujitsu, waren wapens een belangrijk onderdeel van alle gevechtsstijlen. De meeste van deze wapens die afkomstig zijn uit de landbouw implementeren zo veel krijgskunstenaars ook boere.

Enkele schetsmatige historische gegevens tonen aan dat de nunchaku afkomstig is van het wijzigen van een stok in secties die met een ketting verbonden zijn voor gebruik als wapen. Het meeste onderzoek naar het onderwerp wijst echter op dat de nunchaku hoofdzakelijk gebruikt werd als een landbouwgereedschap voor het dorsen van rijst en soja.

Waar komt de Nunchaku vandaan

In tegenstelling tot het populaire geloof, kwam de nunchaku niet uit Okinawa, zoals veel ervan uitgaan. De nunchaku is ontstaan ​​in de Song Dynasty in China en kwam later in de 17e eeuw naar Okinawa. (De Japanse term nunchaku komt uit de zuidelijke Chinese termyn-no-chiat kun) Maar hoe is de nunchaku ontwikkeld tot een vechtsportenapparaat?

Nunchaku "boeren gereedschap"

Omdat wapens onwettig waren in Okinawa, werd de nunchaku 'boeren gereedschap' opgenomen in de karate en jujitsu wapensystemen. Aangezien het voornamelijk voor de landbouw was gebruikt, zou er op de nunchaku niet door de autoriteiten beslag worden gelegd. Dankzij zijn exotische natuur- en bioscoop uitstraling, wordt de nunchaku nog steeds in moderne dojos bestudeerd, hoewel het soms bekend is als de meer verbeterde naam nunchucks. Waarschijnlijk door de populaire filmcultuur, is het een van de meest populaire vechtsporten die ooit zijn ontworpen.

2 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws