Koreaanse ere promotie voor vechtsportleraar Patrick Baas Nieuws
Nieuws

Koreaanse ere promotie voor vechtsportleraar Patrick Baas

Koreaanse ere promotie voor vechtsportleraar Patrick Baas

Patrick Baas kan zijn leerlingen vanaf nu echte Koreaanse diploma's uitreiken

Goed nieuws vanuit de Taekwondo wereld, Patrick Baas uit Oss heeft een ere graduatie gehad vanuit Korea voor het herstellen van de banden inzake het Taekwondo. Dat dit een bijzondere stap is voor hemzelf en de vechtport is duidelijk. Baas is geen onbekende in de vechtport wereld en het Taekwondo, Baas is oud assistent van Louis Pardoel die een pionier is voor het Taekwondo en grootmeester en Nederlandse president van de grootste Taekwondo gemeenschap Chang Moo Kwan.

Patrick Baars links op de foto
Patrick Baars links op de foto

Na overlijden Pardoel geen contact meer met Korea

Het contact met Korea verwaterde na de dood van Pardoel, echter pakte zeven jaar na dato Baas het contact weer op met het doel de banden te herstellen. Dit werd zeer geapprecieerd door de Koreanen die het initiatief bekroonden met een ere graduatie, die men kan verdienen met speciale verdiensten. Baas werd hiervoor voorgedragen door grootmeester Michael Wang, echter moest het nog langs een commissie van oude grootmeesters die de ere graduatie toekende.

Officiële Koreaanse diploma's

Het voordeel van de erkenning van Baas is dat dit voor zijn leerlingen betekent dat zij nu echte Koreaanse diploma's krijgen bij examens. De sportschool van Baars Sam Lung Martial Arts in Oss, is vooral toegewijd aan zelfverdediging en minder aan wedstrijden. Een mooi stap voorwaarts voor de Taekwondo sport deze officieel erkenning vanuit Korea, wij feliciteren Patrick dan ook met deze prestatie.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws