Kledingmerk Versace beschuldigd van 'cultureel misbruik' Thaiboksen Nieuws
Nieuws

Kledingmerk Versace beschuldigd van 'cultureel misbruik' Thaiboksen

Kledingmerk Versace beschuldigd van 'cultureel misbruik' Thaiboksen
Kledingmerk Versace beschuldigd van 'cultureel misbruik' Thaiboksen

Het Italiaanse modehuis Versace is beschuldigd van culturele toe-eigening omdat het de bron van zijn nieuwe "boxershorts" niet heeft erkend. Het kledingstuk, onderdeel van de heren herfst-winter 2019-20 collectie, debuteerde afgelopen week op de Milan Fashion Week.

Het Nederlandse model Imaan Hammam droeg de korte broek op de catwalk met een zijden top en een formeel pak. "Imaan Hammam is een knock-out op de Versace catwalk in een volledig zijden look met geborduurde boxershorts gecombineerd met een formeel pak," schreef het bedrijf in een Instagram-bericht.

Muay Thai, ook wel bekend als de 'kunst van acht ledematen', is de Thaise nationale sport die wordt gekenmerkt door stand-up opvallende en clinch-technieken, waarbij gebruik wordt gemaakt van de vuisten, ellebogen, knieën en schenen.

Geen respect

Hoewel de vechtsport uniek Thais is, heeft het elementen uit het westerse boksen, inclusief de keuze van shorts als vechters kleding. Deze shorts moeten echter voldoen aan bepaalde normen, vooral bij het gebruik van ontwerpelementen.

Maar in het geval van Versace kan een klein beetje erkenning van de Thaise cultuur alles zijn dat nodig was.

Erkenning

"Voor degenen die onbekend zijn met de Thaise cultuur, is het de moeite waard te vermelden dat bepaalde ontwerpelementen niet geschikt zijn voor Muay Thai-shorts. Ze kunnen zelfs aanstootgevend zijn voor de Thais, "merkte online webshop en kledingmerk Muay Thai Citizens op.

Muay Thai Citizen waarschuwde Versace ook tegen het gebruik van de Garuda het Thaise nationale embleem in het kledingstuk.

Foto bij artikel via Instagram / @versace

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws