Home / Nieuws / Kledingmerk Versace beschuldigd van ‘cultureel misbruik’ Thaiboksen

Kledingmerk Versace beschuldigd van ‘cultureel misbruik’ Thaiboksen

Het Italiaanse modehuis Versace is beschuldigd van culturele toe-eigening omdat het de bron van zijn nieuwe “boxershorts” niet heeft erkend. Het kledingstuk, onderdeel van de heren herfst-winter 2019-20 collectie, debuteerde afgelopen week op de Milan Fashion Week.

Het Nederlandse model Imaan Hammam droeg de korte broek op de catwalk met een zijden top en een formeel pak. “Imaan Hammam is een knock-out op de Versace catwalk in een volledig zijden look met geborduurde boxershorts gecombineerd met een formeel pak,” schreef het bedrijf in een Instagram-bericht.

Muay Thai, ook wel bekend als de ‘kunst van acht ledematen’, is de Thaise nationale sport die wordt gekenmerkt door stand-up opvallende en clinch-technieken, waarbij gebruik wordt gemaakt van de vuisten, ellebogen, knieën en schenen.

Geen respect

Hoewel de vechtsport uniek Thais is, heeft het elementen uit het westerse boksen, inclusief de keuze van shorts als vechters kleding. Deze shorts moeten echter voldoen aan bepaalde normen, vooral bij het gebruik van ontwerpelementen.

Maar in het geval van Versace kan een klein beetje erkenning van de Thaise cultuur alles zijn dat nodig was.

Erkenning

“Voor degenen die onbekend zijn met de Thaise cultuur, is het de moeite waard te vermelden dat bepaalde ontwerpelementen niet geschikt zijn voor Muay Thai-shorts. Ze kunnen zelfs aanstootgevend zijn voor de Thais, “merkte online webshop en kledingmerk Muay Thai Citizens op.

Muay Thai Citizen waarschuwde Versace ook tegen het gebruik van de Garuda het Thaise nationale embleem in het kledingstuk.

Foto bij artikel via Instagram / @versace

Bekijk ook

Gestoord: Hongerige bokser bijt stuk uit arm van rivaal (video)

Gabriel “El Loco” Díaz, deed zijn bijnaam ‘de gek’ eer aan in zijn wedstrijd tegen ...

SORRY: UFC-ster Rozenstruik verontschuldigt zich bij fans (video)

Jairzinho Rozenstruik is niet tevreden met zijn eigen prestatie afgelopen nacht in Las Vegas tegen ...

‘Ik ben klaar voor je’: Volgende gevecht Mike Tyson gelekt

Mike Tyson heeft de smaak van het boksen weer goed te pakken, na zijn wedstrijd ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page