Video: Kira Makogonenko 9 jaar en nu al ongeslagen als bokser Nieuws
Nieuws

Video: Kira Makogonenko 9 jaar en nu al ongeslagen als bokser

Video: Kira Makogonenko 9 jaar en nu al ongeslagen als bokser

Dit kleine meisje is een professionele bokser en oefent 5 uur per dag, soms geblinddoekt.

Dat er talentjes rondlopen in het boksen is geen geheim maar op je 9e al ongeslagen zijn is wat anders! Kira Makogonenko het 9 jarige boks talent uit de Oekraïne is een waar boks wonder en al professioneel bezig in de ring.

Trotse vader en trainer

Kira wordt getraind door haar vader die elke dag een kleine vijf uur besteedt met zijn dochter op de sportschool. Zij is nu al een groot talent en staat als professioneel te boek, en dat terwijl zij nog maar 1 jaar actief is als bokser. "ik ontdekte al heel snel het talent van mijn dochter, zij heeft er plezier in en houdt van de strijd." Naast het goede boksen breng ik haar respect bij voor de tegenstander, boksen is geen kinderspel en brengt risico's met zich mee, daar moet Kira bewust van zijn."

Ik vindt mijzelf de beste bokser

Aan bescheidenheid doet Kira niet, "ik vindt mijzelf de beste bokser ook omdat mijn vader mij traint", zegt zij. "En ik weet zeker dat ik succesvol zal zijn.". Op zich is er niks mis met een goede eigendunk, en vechtsport geeft kinderen nou eenmaal een goede basis van zelfverzekerdheid. In Nederland kunne wij ook voorbeelden genoeg van talenten, en die ook door hun vader gecoacht of getraind worden. Neem een Georgina van der Linden die een absolute topper is en de ene na de andere titel wint, en zelfs WereldKampioen Kickboksen Rico is ooit onder de vleugels van zijn vader begonnen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws