King of the Beach uniek jiu jitsu toernooi – Vechtsport Info
Home / Nieuws / King of the Beach uniek jiu jitsu toernooi

King of the Beach uniek jiu jitsu toernooi

King of the Beach uniek jiu jitsu toernooi tijdens IJzeren Man weekend

King of the Beach, de enige ji-jitsu toernooi ter wereld waarbij niet binnen in een sporthal maar in de buitenlucht gestreden wordt. Bij de IJzeren Man in Eindhoven werd afgelopen weekend gestreden om de titel King of the Beach.

King of the Beach uniek jiu jitsu toernooi
© Foto Van de Meulenhof/Jurriaan Balke

Een mix van martial arts wat lijkt op schaken

Het toernooi heeft wel wat weg van een schaakwedstrijd maar dan op matten in de buitenlucht. Er waren maar liefst 600 deelnemers aanwezig op dit unieke jiu jitsu toernooi. Net als bij judo speelt de wedstrijd zich grotendeels op de vloer, met als doel de tegenstander in een houdgreep te krijgen. Echter mag men naast klemtechnieken ook gebruik maken van trappen en stoten om de tegenstander uit te schakelen, maar het is geen vorm van MMA.

King of the Beach kampioen in meerdere gewichtklasse

Nadat men in zijn eigen gewichtklasse heeft gezegevierd zal er gestreden worden tegen deelnemers die in een andere klasse hebben overheerst en gewonnen. Het toernooi is acht jaar geleden voor het eerst opgericht door Jochem Braderhorst, die  zelf ook les bij sportschool Sportvision in Acht geeft. Dat men tegen de verschillende gewichtklassen strijd maakt niet uit bij jiu jitsu draait het tenslotte om het feit dat je iedereen moet kunnen verslaan, groot, klein, dun of dik.

Jiu Jitsu niet zo populair

Daar waar MMA een spoed race maakt in bekendheid is het jiu jitsu wat al decennia lang onderwezen wordt in Nederland niet zo populair. Toch door het winnen van de MMA toernooien door bijvoorbeeld de gebroeders Gracie uit Brazilië die het BJJ beoefenen, stijgt het aantal deelnemers gestaag. Dit was ook te merken op het King of the Beach ji-jitsu toernooi want het aantal deelnemers was verdubbeld tegenover vorig jaar. Niet alleen uit Nederland maar uit de hele wereld komen inmiddels vechtsporters om deel te nemen aan dit unieke toernooi.

 

Bekijk ook

World Boxing Super Series keert terug met top toernooi

Boksen is en is altijd veel meer geweest dan een sport. Het is een metafoor voor het leven.

‘Motherfucker’! UFC’er mept en trapt trainingsmaat voor het eggie

Dat ging niet helemaal lekker en escaleerde flink.

1 Miljoen, de titel en alle eer: Bellator Grand Prix-finale

Topvechters Freire en McKee hebben eindelijk een datum voor hun langverwachte Bellator vedergewicht Grand Prix-finale

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page