🎥 Kijkje in de wereld van het illegaal kickboksen in Nederland
Home / Nieuws / 🎥 Kijkje in de wereld van het illegaal kickboksen in Nederland

🎥 Kijkje in de wereld van het illegaal kickboksen in Nederland

Het illegaal organiseren van boks en kickboks wedstrijden is verboden. Toch bestaat het en leek het midden in de corona periode op te leven.

In sommige landen buiten Nederland is het meer regel dan uitzondering dat er illegale gevechten worden georganiseerd. Maar ook in ons land werd het wereldnieuws toen ineens over video’s opdoken van jongeren die op straat in wedstrijdverband elkaar te lijf gingen.

Wie ken de beelden niet van een mega groot boks event in Helmond eerder dit jaar. Gehouden in een park midden in een woonwijk. De buurt sprak er schande van, de Politie ging op onderzoek uit. Een eenmalig incident? Nee, later kwamen er meer events boven water zoals in Almere waar op een pleintje gekickbokst werd.

Niet op mijn gemak

Geen gesanctioneerde wedstrijden met een echte scheids en ringarts, levensgevaarlijk volgens de gevestigde orde. Ook de Vechtsportautoriteit sprak ui dat dit niet kan. Maar wat en wie zit er achter dit soort uitwassen? Vice onderzocht het en kwam in contact met Hoodfights. Een organisatie die illegale gevechten organiseert.

Vice trok de stoute schoenen aan en was recentelijk bij een illegaal gevecht aanwezig en maakte een interessante en onthullende reportage. De verslaggever was eens ietwat gespannen maar het bleek allemaal mee te vallen. Meer zien en lezen over het fenomeen illegaal kickboksen, KLIK HIER.

Bekijk ook

Bokser (24) doodgeslagen in de ring! Reanimatie faalt

Bokser doodgeslagen in de ring! Reanimatie faalt

Na een aantal keer zwaar geraakt te zijn ...

Minister Helder overhandigt Vechtsportcentrum Wout Kist 400e Keurmerk VA

Minister Helder overhandigt Vechtsportcentrum Wout Kist 400e Keurmerk VA

Minister Helder kwam zich op uitnodiging van de Nederlandse Vechtsportautoriteit

Wie is Rico Verhoeven?

Wie is Rico Verhoeven?

Rico Verhoeven is een Nederlandse professionele kickbokser

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page