Kickbokslegende Ernesto Hoost: 'Iedereen kan zich wel kampioen noemen' Nieuws
Nieuws

Kickbokslegende Ernesto Hoost: 'Iedereen kan zich wel kampioen noemen'

Kickbokslegende Ernesto Hoost: 'Iedereen kan zich wel kampioen noemen'
Kickbokslegende Ernesto Hoost: 'Iedereen kan zich wel kampioen noemen'

Hij heeft zijn sporen in het kickboksen meer dan verdiend en bewezen een van de grootste aller tijden te zijn, Ernesto Hoost.

Als een van de grote kampioenen in de legendarische K-1 kickboks toernooien in Japan, weet Hoost waar hij over spreekt, een echte kampioen wordt je niet zomaar. Hij won maar liefst vier keer de K-1 finale wat zeker een top prestatie te noemen is, via Instagram sprak Hoost zijn verbazing uit over het feit dat sommige vechters behangen zijn met titels, zich tegelijkertijd afvragend hoe zij hier aan komen.

"Ik geef toe, ik gebruik deze foto veel. Ik ben erg trots dat ik 4 keer de K1 GP heb gewonnen. Voor mij zijn dit echte titel riemen. Ik heb nog wat riemen, ook echt, maar dit zijn degenen die iedereen kent. Als ik het zou willen, zou ik mijn hele lichaam met riemen kunnen bedekken. Dan zie ik soms vechters met titels waarvan ik nog nooit heb gehoord, veel meer dan ik. En soms zie ik ze vechten terwijl ik denk, hoe kom je in vredesnaam aan al die titels? Ben ik de enige die zo denkt ???"

Wirwar van wereldtitels

Een terechte vraag volgens de reacties op de post van Hoost, veel fans steunen dan ook de stelling. "Het is een feit dat er een versnippering is in wereldtitels, je krijgt deze bijna als je een bakje boter koopt, " zegt een van de fans als reactie op de post. Dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien met alle organisaties en navenante titels is duidelijk.

"Ik zag laatst dat iemand wereldkampioen geworden was bij een lokaal kickboks event, heel knap wereldkampioen in Nederland worden, als het zo makkelijk gaat," zegt een fan. Er is wat te zeggen voor de post van Hoost, de K-1 stond er om bekend slopend te zijn, met meerdere gevechten op één avond, ga er maar eens aan staan.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws