Kickbokskampioen lid van bende die 36 mensen vermoordde Nieuws
Nieuws

Kickbokskampioen lid van bende die 36 mensen vermoordde

Kickbokskampioen lid van bende die 36 mensen vermoordde

Evangelos Goussis had een veelbelovende boks- en kickbokscarrière voor de boeg in Australië. In de jaren tachtig en negentig. Goussis kwalificeerde zich bijna als bokser voor de Olympische Zomerspelen 1988 in Seoul. Ook werd hij kampioen middengewicht in de World Kickboxing Association.

Maar al die tijd leefde Goussis een dubbelleven als drugshandelaar. Hij wordt nu in verband gebracht met meervoudig moorden in Melbourne. Goussis werd in 1967 in Griekenland geboren. Echter vertrokken zijn ouders naar Australië voor een betere toekomst. Daar werd hij verliefd op de vechtsport.

Bendeoorlog

Halverwege de jaren tachtig had Goussis zichzelf gevestigd als een van de beste lichtgewicht boksers ter wereld. Goussis was ook een getalenteerde kickbokser. Hij won een senior titel in Australië toen hij nog maar 16 jaar oud was.

Tegen het einde van de jaren tachtig opereerde Goussis als een 'incasso man' voor zware heroïnedealers in Australië. In 1988 was Goussis betrokken bij de moord op Richard Bettoney, een heroïnedistributeur. Goussis heeft Bettoney zelf niet vermoord. Wel was hij verantwoordelijk voor het verplaatsen van het lichaam en het opruimen van het bloed.

Levenslang

Hij werd later beschuldigd van poging tot moord en veroordeeld tot minimaal 18 maanden gevangenisstraf. Goussis keerde terug naar de ring toen hij in 1991 uit de gevangenis kwam.

Goussis maakte later deel uit van een groep die in totaal tussen 1988 en 2010, 36 mensen vermoorden als gevolg van de bendeoorlog. Hij zal nu minimaal 30 jaar in de gevangenis moeten zitten voordat hij zelfs maar in aanmerking komt voor voorwaardelijke vrijlating.

? ZIE OOK ?

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/kickboks-muay-thai-nieuws/frustratie-ex-glory-kampioen-blijft-smeken-om-gevecht/

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws