Kickbokskampioen (30) sneuvelt in Oekraïne: 'We zullen je wreken' Nieuws
Nieuws

Kickbokskampioen (30) sneuvelt in Oekraïne: 'We zullen je wreken'

Kickbokskampioen (30) sneuvelt in Oekraïne: 'We zullen je wreken'

Maksym Kagal, ISKA wereldkampioen sneuvelde in de slag om Mariupol op 25 maart. Zo maakte zijn coach bekend via social media. Gevreesd wordt dat de kickbokser niet de laatste vechtsporter zal zijn die het leven laat, in de verschrikkelijke oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

Wereldkampioen Kagal sneuvelde in de slag om Mariupol, de havenstad die inmiddels compleet tot puin geschoten is door Russische troepen. Kagal was de eerste wereldkampioen kickboksen uit Oekraïne.

Azov regiment

Kagal in een speciale Azov-eenheid waar ook de op 23 maart gesneuvelde MMA-vechter Yegor Birkun in diende. De eenheid is even berucht als populair in Oekraïne, doordat deze een aantal jaren geleden in de Dunbas separatisten bestreed.

,,Hij was een eerlijke en fatsoenlijke man. Slaap lekker broer, je stierf hier op aarde, maar we zullen je dood wreken", schreef Oleg Skirta, de coach van Maksym Kagal op sociale media. De kickbokser werd slechts 30 jaar oud.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws