Kickbokser stopt na doodslaan tegenstander! 'Dit nooit meer’ Nieuws
Nieuws

Kickbokser stopt na doodslaan tegenstander! 'Dit nooit meer’

Kickbokser stopt na doodslaan tegenstander! 'Dit nooit meer’

Anthony Durand de Franse kickbokser, stopt met Muay Thai nadat zijn Thaise tegenstander Panphet Phadungchai (25) stierf aan de gevolgen van een knock-out in hun wedstrijd eerder deze maand. De dood van zijn rivaal is teveel voor de atleet.

Het gevecht, een onderdeel van de Fighter X Show, vond plaats in het boksstadion van de Thupatemi Air Force op 15 juli. Panphet werd knock-out geslagen en zijn hoofd raakte zo hard het canvas dat hij een hersenbloeding kreeg. Ook al was de klap van het hoofd op het canvas waarschijnlijk de doodsoorzaak, toch verwijt de Fransman zichzelf zijn rivaal dood te hebben geslagen.

Familie helpen

De Thai onderging een hersenoperatie, was afhankelijk van een ademhalingsapparaat en lag negen dagen in coma voor zijn dood op zaterdagavond afgelopen weekend. Anthony zei dat het incident hem schokte en dat hij zou stoppen met boksen. Hij beloofde de familie van de overleden Thaise bokser te helpen totdat de familie zijn hulp niet meer nodig zou hebben.

Panphet, 25, wiens echte naam Sarayuth Klinming was, begon met boksen toen hij 11 jaar oud was. Zijn eerste bokscoach was zijn vader. Hij was Muay Thai-kampioen en won in 2019 een zilveren medaille van kickboksen op de SEA Games op de Filippijnen (TNA).

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws