Kickbokser Ricko Hutabarat vecht zijn weg omhoog naar Glory - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Kickbokser Ricko Hutabarat vecht zijn weg omhoog naar Glory

Kickbokser Ricko Hutabarat vecht zijn weg omhoog naar Glory

Ricko Hutabarat wil met Nederlandse hulp naar de top van Glory !

Het afgelopen jaar heeft Ricko, die de wereldkampioen Robin van Roosmalen als groot voorbeeld ziet, intensief getraind bij Tatsujin Dojo, de van oorsprong Hollandse MMA Gym die onlangs zijn eerste officiële vestiging in Jakarta heeft geopend en waar Ricko zijn vaardigheden als top kickbokser verfijnd.

Hij streeft ernaar om de eerste wereldkampioen uit Indonesië te worden, en hij hoopt dat training onder leiding van Tatsujin Dojo-stichter Martijn de Jong hem zal helpen zijn doel te bereiken.

Ricko Hutabarat (rechts) traint met Anthony Engelen in het Tatsujin Dojo Mixed Martial Arts Center (MMA) in de South Quarter Dome in South Jakarta. Bob en weef: Ricko Hutabarat (rechts) treint met Anthony Engelen in het Tatsujin Dojo Mixed Martial Arts Center (MMA) in de South Quarter Dome in South Jakarta.
Foto: (Tatsujin Dojo / File)

Grote kampioenen zoals Alistair Overeem

Ricko’s beslissing om bij Tatsujin te trainen, was Dojo gebaseerd op zijn kennis over de sportschool, die wereldkampioenen heeft voortgebracht zoals Alistair Overeem, en het feit dat de Jong, zelf een legendarische MMA-vechter, direct betrokken zou zijn bij zijn opleiding.

“[De Jong] is een van de levende legendes van de vechtssport. Sinds ik een kind was, hield ik van het kijken naar vechtsporten en was hij een van mijn favoriete atleten, en hij heeft ook een aantal van de beste vechters ter wereld getraind. Dus ik weet dat hij een legitieme achtergrond heeft als coach, “vertelde Ricko in een recent interview met The Jakarta Post.

“Toen ik hoorde dat Martijn met drie van zijn vechters naar Jakarta kwam, heb ik mijn best gedaan om met hem in contact te komen. Ik heb direct contact met hem opgenomen en vroeg of ik met hem en zijn vechters kon trainen, ‘zei Ricko.

Ultieme test 10-daagse training sessie

De Jong en zijn vechters hebben Ricko getest door een intense 10-daagse training sessie voordat ze besloten hebben dat hij gekwalificeerd was om deel te nemen aan de Tatsujin Dojo broederschap.

Ricko’s talent, hardheid, toewijding en vastberadenheid overtuigde de Jong en zijn vechters zo dat ze ook besloten zijn training te sponsoren. Dus alles wat hij moet doen hard te trainen en zijn vaardigheden verbeteren.

“Ik leef praktisch en adem kickboksen. Mijn dagelijkse leven bestaat uit voortdurende training en rust, “zei Ricko. Hij voegde eraan toe dat hij in het Lebak Bulus gebied woonde, dichtbij de locatie van Tatsujin Dojo in de zuidkwartier in Cilandak, Zuid-Jakarta.

De dojo’s sponsoring is een andere stap voor Ricko, die heel hard gewerkt heeft om een ​​professionele vechter te worden, zelfs om de bezwaren van zijn familie te overwinnen.

Ouders zien liever een ander carrière voor Ricko

Terwijl Ricko verschillende vormen van vechtsporten had beoefend, zoals taekwondo, sinds hij een kind was, hielpen zijn ouders hem aanvankelijk niet, toen hij besloten had over gevechtsport als zijn carrièrepad.

Zoals de meeste mensen van Batak wilden Ricko’s ouders dat hij een “echte baan” had die een stabiel inkomen zou waarborgen. Om de dingen erger te maken, was Ricko de jongste van twee broers en traditioneel verwachten Batak-gezinnen dat de jongste zoon het grootste succes in het leven zou behalen.

Hoewel hij de zegen van zijn ouders niet had, was Ricko nog steeds vastbesloten om zijn passie te volgen. Na een semester ging hij na van de universiteit om volledig te focussen op zijn opleiding op verschillende sportscholen om een een voltijdse vechter te worden en de sponsoring van Tatsujin bevestigde dit – een prestatie die zijn ouders op zijn carrièremogelijkheid een beetje verzachtte.

“Nu mijn ouders zagen hoe groot mijn passie was en wat ik voor prestaties behaalde, begonnen ze me te steunen. Ze hebben mij nog niet hun volle zegen gegeven, maar ze begrijpen nu tenminste dat dit iets moet doen, “zei hij.

Ongeslagen in amateur gevechten

Tot nu toe heeft Ricko zeven overwinningen behaald met nul verliezen in amateur gevechten. Ondanks het feit dat Ricko tot op heden alleen in de amateurreeks heeft gevochten, is hij zeer zeker dat hij net zo goed zal presteren als het tijd is dat hij op de grote toernooien moet vechten.

“Ik heb altijd getraind als een pro, evenals een amateurvechter,” zei Ricko, die in de gewichtsklas van 70 kilogram vecht.

“Ik train met het beste [nu], vooral coach Martijn. Die kerel weet echt hoe je je grenzen verlegt en verbetert. Zijn training is echt, heel moeilijk, maar het zorgt ervoor dat ik elke keer beter wordt, ‘zei hij.

Op slechts 22 jaar heeft Ricko nog een aantal jaren voor hem om zijn droom te realiseren om een ​​wereldkampioen te worden. Wat voor hem het meest belangrijk is, is om op het elite-niveau van de pro scene een indruk te maken.

“Ik heb een doel gesteld om te vechten bij Glory Kickboxing, een van de grootste kickboxingorganisaties ter wereld, als ik 24 ben. Daarna wil ik zo snel mogelijk een wettige wereldkampioen worden”.

Bekijk ook

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! 'Rolls Royce als bonus'

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! ‘Rolls Royce als bonus’

Het is duidelijk dat de PFL wil dat Cris Cyborg

Magnifiek! Debutant KO't rivaal in Bare Knuckle clash

Magnifiek! Debutant KO’t rivaal in Bare Knuckle clash (video)

Deze ging slapend neer in de touwen

Poep! UFC-ster Pimblett's stinkende zaakje met buren

KAK! UFC-ster Pimblett’s stinkende zaakje met de buren (video)

Hij belde aan om de situatie op te lossen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page