Kickbokser met één arm vecht zijn weg naar de top - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Kickbokser met één arm vecht zijn weg naar de top

Kickbokser met één arm vecht zijn weg naar de top

Hij is een kampioen in de ring, maar de strijd van Baxter Humby begon lang voor het luiden van de bel van de laatste ronde. “Ik ben met één hand geboren”, zegt de kickbokser. “De navelstreng zat gewikkeld rond mijn hand in de baarmoeder.” Artsen werden gedwongen Amby’s rechterarm onder zijn elleboog te amputeren. Echter heeft de handicap Baxter nooit in de weg gestaan.. “De enige limieten die je hebt zijn degene die je jezelf oplegt”, vertelt Baxter.

Eenarmige bandiet

Humby ging vechtsporten beoefenaar als tiener en realiseerde zich al snel dat hij opviel. “Ik was beter dan (mijn trainingspartners) en ze waren in de ring aan het winnen,” zei Humby. “Ik zou ze gemakkelijk kunnen verslaan, dus ik dacht dat ik hier een talent voor had.” Humby, wiens bijnaam The One Armed Bandit is (eenarmige bandiet), vocht in alle uithoeken van de wereld tegen niet gehandicapte vechters. Hij heeft 17 titels gewonnen waaronder twee wereldtitels, waarmee hij de enige man met één hand is om dit te bereiken.

“In mijn gedachten kan ik niet verliezen,” zei Humby. “Je moet die positieve instelling hebben als je de ring binnenloopt, want als je dat niet doet, ben je al verloren.” Die houding heeft Humby geholpen verder te gaan met het verslaan van boksers en het verslaan van schurken (in films). Nadat hij zich terugtrok uit de gevechten, vond Humby werk als stuntmanl in Hollywood.

Stuntman

“Ik speelde onder andere Spider-Man in Spider-Man 3,” zei Humby. “Ik heb wel een miljoen dingen gedaan om te sterven in films.Ik denk dat ik hiermee bewezen heb dat het hebben van maar één arm je niet hoeft te beperken, het ligt bovendien aan je eigen instelling, Het is zo geweldig om die positieve kijk te hebben omdat er zoveel dingen uit komen. ” Aldus Humby.

Niet slecht toch voor iemand die begon als een underdog vervolgt hij. “Ik denk dat dit me een beter mens heeft gemaakt omdat ik moest worstelen om boven te komen,” zei Humby. “Als je worstelt, word je een beter persoon.” Baxter Humby staat niet alleen als voorbeeld dat je met een beperking vechtsport kunt beoefenen, in Nederland hebben wij als voorbeeld Rudy de Jonge en recentelijk liet Nick Newell in de kooi bij de UFC zien dat hij zijn mannetje staat.

Bekijk ook

Tayfun Ozcan vecht alsnog tegen Marat Grigorian! 'Superbon uitgeschakeld'

Tayfun Ozcan vecht alsnog tegen Marat Grigorian! ‘Superbon uitgeschakeld’

Tayfun Ozcan vecht morgen alsnog tegen Marat Grigorian

Rico vs Hesdy! Stoten en trappen als bommen

Rico vs Hesdy! Stoten en trappen als bommen (video)

Rico Verhoeven en Hesdy Gerges hielden vandaag interviews,

Vechticoon Eddie Alvarez staat open voor UFC of Bellator

Vechticoon Eddie Alvarez staat open voor UFC of Bellator

Eddie 'The Underground King' Alvarez is niet meer in actie geweest

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page