Kickbokser Danyo Ilunga kondigt zijn pensioen aan – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Kickbokser Danyo Ilunga kondigt zijn pensioen aan

Kickbokser Danyo Ilunga kondigt zijn pensioen aan

Danyo Ilunga stopt ermee en hangt zijn bokshandschoenen in de wilgen

Danyo Ilunga is een van de meest succesvolle Duitse vechters aller tijden. De 31-jarige met Congolees wortels maakte jarenlange sensationele gevechten mee, gekroond tot o.a. de kampioen van prestigieuze organisaties zoals “It’s Showtime”, stond hij ook voor de marktleider GLORY in de ring. Na meer dan een decennium aan duels aan de top hangt “Dibuba” zijn handschoenen nu op.

Kickbokser Danyo Ilunga kondigt zijn pensioen aan

In meer dan 70 kickboksduels maakte Ilunga indruk op de massa’s over de hele wereld.

Of het nu gaat om GLORY in New York, Fight Night in Saint Tropez, in het titelduel in Amsterdam of in talrijke optredens in Duitsland, de sympathieke Duitser was er altijd. Dus ook met zijn laatste optreden bij Isa Topals “Big Game 2” Bochum. Daar stond hij tegenover onze eigen Bas Vorstenbosch.

Fans naar de rand van een hartaanval gebracht

Tegen Bas Vorstenbosch leverde Ilunga een actievolle partij af, in wat hij zelf een bijna bovenmenselijke uitvoering noemde en zijn fans naar de rand van een hartaanval bracht. Na een paar seconden moest “Dibuba” (llunga’s bijnaam) er hard tegenaan want Bas Vorstenbosch liet hem geen ruimte. Verder in de eerste ronde viel zijn Nederlandse tegenstander hem met volle kracht aan en bleef druk zetten.

Vorstenbosch twee keer naar de mat

Wat volgde was uniek: niet alleen werd de atleet door coach Asmir Burgic terug in de strijd gebracht, maar hij draaide het spel 180 graden zijn kant op. In de derde ronde, stootte hij vanuit alle posities en stuurde Vorstenbosch twee keer naar de mat, en slaagde er bijna in om hem voortijdig te verslaan.

Hij is nu een gelukkige vader en richt zich vanaf nu op zijn familie

Kort nadat de scheidsrechter de hand van Ilunga omhoog hield na de officiële score, pakte de gelukkige winnaar de microfoon op en legde uit dat dit zijn laatste partij was. Hij is nu een gelukkige vader en richt zich vanaf nu op zijn familie. Ilunga stopt op het hoogtepunt van zijn carrière met 31 jaar. De fout gemaakt door andere atleten, die aan het einde van hun veertiger jaren nog steeds in de ring staan en onderuitgang en blessures lijden, wil hij vermijden.

 

Bekijk ook

‘Ik zal zegevieren’: Anthony Joshua waarschuwt Tyson Fury

Anthony Joshua heeft zijn landgenoot verteld dathij zich nergens kan verstoppen

McGregor’s manager gaat los op Poirier: ‘Wat een laffe zet’

De woordenstrijd tussen Dustin Poirier en Conor McGregor over donatie geld heeft zich uitgebreid tot de manager van McGregor

Demonische Worstelaar Jaagt World Champion de stuipen op het lijf

Hij was 'gebrand' op revanche en dat zou hij krijgen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page