Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Kickboksen: ONE Pursuit of Greatness, Khbabez overheerst El Bouni

Kickboksen: ONE Pursuit of Greatness, Khbabez overheerst El Bouni

In een afgeladen Thuwunna stadion in Myanmar stonden twee van Nederlands zwaargewicht kickboksers tegenover elkaar, Tarik Khbabez en Ibrahim El Bouni. Het was een partij die niet alleen veel betekende voor de twee vechters maar ook voor de organisatie.

Vrijwel iedereen die aanwezig is geweest bij een ONE Championship event is het er mee eens, het is iets van een heel hoge standaard. Zo ook ONE: Pursuit of Greatness waar weer eens duidelijk werd dat ONE een serieuze concurrent is voor organisaties als GLORY, Bellator en UFC.

Zowel Khbabez als El Bouni hadden zich terdege voorbereid op hun lang verwachte clash. Het respect wat beiden vechters vooraf toonden kan worden gezien als een voorbeeld hoe het ook kan. In de ring echter spaarde men elkaar niet.

Vuurwerk

Beide zwaargewichten staan er om bekend niet snel te wijken en hun tegenstanders terdege te willen slopen. Khbabez komt als een tank de ring en heeft een vooruit vechtende manier van kickboksen, El Bouni heeft een vergelijkbare stijl, er werd dan ook vuurwerk verwacht. En dat kreeg men ook te zien.

Pure knock-out power is wat beide vechters mee brengen in de ring, en dat was duidelijk te zien. El Bouni had ht zwaar in de eerste ronde en ging neer na een lever stoot van Kbhabez, die duidelijk overheerste. De scheidsrechter verloor zelfs een schoen toen Khbabez in de aanval ging.

De tweede ronde was het ook Khbabez die overheerste en El Bouni meerdere malen neerhaalde. In de derde ronde van hetzelfde laken een pak, Khbabez bleef overheersen en El Bouni werd gedwongen achteruit te vechten. El Bouni kreeg een gele kaart voor het uitspugen van zijn bitje. De winst ging naar Khbabez door interventie van de scheidsrechter.

 

 

Bekijk ook

WFL Boxing Influencers: ‘bekende rappers en vloggers met elkaar op de vuist’

Vanaf februari 2019 komt de World fighting League met een nieuw boks concept. Net als ...

Bizar: 15-jarig vechtsport talent sterft tijdens opladen iPhone

Irina Rybnikova, een opkomend vechtsport talent, stierf zaterdag thuis in de Siberische stad Bratsk, Rusland. ...

Enfusion Eindhoven: ‘Tayfun Ozcan verdedigt wereldtitel tegen Endy Semeleer’

Het Enfusion toernooi in Eindhoven wat gepland staat voor 23 februari 2019 heeft een topper ...