Kickboksen, Muaythai en Sambo aanbevolen als Olympische sporten Nieuws
Nieuws

Kickboksen, Muaythai en Sambo aanbevolen als Olympische sporten

Kickboksen, Muaythai en Sambo aanbevolen als Olympische sporten

Het ziet er naar uit dat het kickboksen, Muaythai en Sambo de nieuwste vechtsporten zijn die Olympische erkenning zullen gaan krijgen. In juli zal de IOC-commissie in Tokio beslissen of de sporten al dan niet volledige erkenning krijgen.

Sambo (FIAS), Muaythai (IFMA) en kickboksen (WAKO) zijn een van de zes internationale federaties (IF's) die klaar zijn voor permanente IOC-erkenning. Deze zijn vandaag dan ook naar voren geschoven voor volledige erkenning.

Verdiende erkenningen

Aanbevolen worden voor voltijdse erkenning betekent dat de raad van bestuur van het IOC van mening is dat de statuten en activiteiten van de IF's in overeenstemming zijn met het Olympisch Handvest, en dat ze zowel de Wereldantidopingcode als de Olympische Bewegingscode ter voorkoming van Manipulatie van wedstrijden hanteren.

Ten minste 50 nationale federaties moeten zijn aangesloten voor zomer IF's - en 25 voor winter-IF's, uit ten minste drie continenten, om in aanmerking te komen voor permanente IOC-erkenning.

Er waren geen bezwaren van de Association of Summer Olympic International Federations of de Association of International Olympic Winter Sports Federations tegen de aanbevelingen voor volledige erkenning, voegde het IOC eraan toe.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws