Kickboksen is commercieel steeds aantrekkelijker voor bedrijven, MMA blijft achter! Nieuws
Nieuws

Kickboksen is commercieel steeds aantrekkelijker voor bedrijven, MMA blijft achter!

Kickboksen is commercieel steeds aantrekkelijker voor bedrijven, MMA blijft achter!

Kickboksen is commercieel steeds aantrekkelijker voor bedrijven, MMA blijft achter!

Rico Verhoeven

You love im, or you hate him maar Rico Verhoeven de regerend wereldkampioen kickboksen bij GLORY Kickboxing heeft zijn zaakjes goed voor elkaar. Hij is een van de voorbeelden waar commercie en de vechtsport elkaar op een positieve manier kruisen. Een aantal goeie sponsor deals met o.a. een bekend automerk (via Jaguar Land Rover Knook uit Breda), PFM Underwear, het merk waarvoor hij model is. Ook is Verhoeven te zien in reclames voor gezond eten van Zonnatura, waar hij op eigen wijze mensen bewust wil maken van een gezonde levensstijl.

Vergruisd

Maar niet iedereen is het eens met het feit dat een vechtsport atleet, want dat is Verhoeven zeker veel geld moet verdienen. Waarom niet? Een kickbokser van het niveau van een Verhoeven komt het niet aanwaaien, er mag dan talent aanwezig zijn mar er zal toch hard voor moeten worden getraind. Maar nee er zijn criticasters die het op de een of andere manier een Verhoeven (en daarmee andere vechtsporters) niet gunnen veel geld te verdienen. Onzin, want wat is het verschil tussen een voetballer die miljoenen verdiend en een top kickbokser?

K-1 en de goeie oude tijd

In het tijdperk van de K-1 enkele jaren geleden waar top vechtsporters als een Ernesto Hoost, Sem Schilt, Peter Aerts en en Remy Bonjasky hoogtij dagen vierden in Japan, was het nog schrijnender. Deze mannen waren helden in Japan, op bijna elke hoek kon je reclame uittingen vinden met hun portret er op, maar teruggekeerd in Nederland ging men op in de massa. Gelukkig is dat nu anders en vinden steeds meer bedrijven hun weg naar het kickboksen en deze te ondersteunen.

Niet voor iedereen

Dat kickboksers nu kunnen rekenen op mainstream sponsoren is goed om te zien, echter is niet elke vechtsporter zo gelukkig om een goeie sponsor te vinden. MMA vechters bijvoorbeeld hebben het een stuk moeilijker om een sponsor aanzicht te binden, niet in de top regionen van de UFC en Bellator weliswaar, maar meer de opkomende kampioenen. Op de een of andere manier wordt MMA toch als iets meer barbaars gezien, laat staan het bareknuckle boxing wat in opkomst is, bloed wil de adverteerder of sponsor liever niet zien stromen.

Cohesie

Als een mainstream sponsor een kickbokser (of vechtsporter) besluit in zee te gaan zoekt men vaak naar cohesie, want wat is de link tussen een bedrijf, haar filosofie en een kickbokser? Daar zit hem vaak de kneep, in het geval van Rico Verhoeven en Landrover een hele duidelijke overeenkomst tussen de wagen en Verhoeven binnen de ring; "Trap je het gas in, dan worden het monsters."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws