Kickboksen in Nederland gaat ondergronds! 'We kunnen niet anders'
Home / Nieuws / Kickboksen in Nederland gaat ondergronds! ‘We kunnen niet anders’

Kickboksen in Nederland gaat ondergronds! ‘We kunnen niet anders’

Kickboksen in Nederland gaat ondergronds? 'We kunnen niet anders'

Morgen 1 september wordt de nieuwe maatregel van kracht dat alleen sportscholen met een Vechtsportautoriteit Keurmerk mogen deelnemen aan gala’s. Hierdoor is er veel onrust ontstaan en dreigen sportscholen en evenementen er volgens critici onder door te gaan.

Eerder vandaag publiceerden wij dat de maatregel met het Vechtsportautoriteit (VA) Keurmerk niet bepaald met applaus werd ontvangen. Toch was dit al geruime tijd bekend, maar lijkt het nu het werkelijkheid wordt dat het indaalt bij betrokkenen. Critici voorspellen de ondergang van de vechtsport en zal deze onder andere ondergronds gaan.

Veel ellende

Uit diverse bronnen vernam onze redactie dat er een aantal alternatieven voor gereguleerde vechtsport gala’s zal worden gezocht, waar zonder keurmerk gevochten zal worden. ,,Let maar eens op. Je gaat het volgende krijgen, sportscholen gaan bij elkaar op bezoek en organiseren dan onderling wedstrijden. zonder bond en alles wat er omheen hoort”, zegt een bron die anoniem wenst te blijven.

Door de aangekondigde maatregel zijn er al events afgelast. Een van de voorbeelden is het gala van 24 september bij Akdeniz Gym in Deventer. Vechtsportbond WFCA schrijft op haar Facebook. ,,Beste sportschoolhouders. Allereerst dank voor jullie aanmeldingen voor het gala van 24 sept bij Akdeniz Gym in Deventer. Helaas kan dit gala geen doorgang vinden. “

De spreekwoordelijke vuist

,,Het merendeel van de aanmeldingen heeft geen keurmerk en dit ook niet om diverse redenen nog niet in werking gezet. Dit heeft als resultaat dat wij geen fatsoenlijke matchmaking in elkaar kunnen zetten.” Wat opvalt is dat andere bonden zich angstvallig stilhouden. ,,Wij moeten nu een vuist vormen tegen de VA, en deze niet in hun achterste steken uit angst voor gevolgen”, aldus een andere bron, ook deze wil niet met naam genoemd worden.

Toch lijkt er ook steun voor de geraakte branche, De Gemeente Tilburg zal sportscholen niet verplichten om een keurmerk aan te vragen, zo laat een woordvoerster weten aan BN de Stem: ,,Voor het organiseren van vechtsportevenementen hanteren we al strenge eisen om het goede sportklimaat in Tilburg te bewaken.”

,,Desnoods gaan wij ondergronds, kijk eens naar al die Hoodfights (illegale gevechten. red), wat doet de VA daaraan? Helemaal niks”, zegt een bron die aangeeft dat juist door de maatregel er een averechtse werking ontstaat. Die de uitwassen waar de VA de maatregel voor in het leven riep juist zullen veroorzaken.

Bekijk ook

Akelig ventje geklapt na uitdagen! 'Nooit meer zeggen' (video)

Akelig ventje geklapt na uitdagen! ‘Nooit meer zeggen’ (video)

Voor hij het wist werd hij onderuit gemept en ging nokkie-out.

Ubertje klapt lastige klant met kaakslag omver! 'Niet betalen' (video)

Ubertje klapt lastige klant met doodsklap omver! ‘Niet betaald’ (video)

Niet willen betalen na een rit en dan nog een grote mond ook

Klein meisje onderuit getrapt door volwassen vechter! 'Jij mietje'

Klein meisje onderuit getrapt door volwassen vechter! ‘Jij mietje’ (video)

Beelden van een klein meisje die met een low-kick

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page