Kickboksen: Giorgio Petrosyan klopt Chris Ngimbi en houdt de wereldtitel ISKA - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Kickboksen: Giorgio Petrosyan klopt Chris Ngimbi en houdt de wereldtitel ISKA

Kickboksen: Giorgio Petrosyan klopt Chris Ngimbi en houdt de wereldtitel ISKA

Giorgio Petrosyan blijft wereldkampioen, de Nederlandse Chris Ngimbi slaagde er niet in de titel mee naar huis te nemen!

Giorgio Petrosyan blijft wereldkampioen, de Nederlandse Chris Ngimbi slaagde er niet in de titel mee naar huis te nemen!

Afgelopen zaterdag avond 14 oktober vond in Monza het PetrosyanMania Vechtsport gala plaats, het laatste van een evenement met maar liefst 32 vechters, met zestien partijen, de van oorsprong Armeense kampioen en genaturaliseerde Italiaan Giorgio Petrosyan, stond tegenover de Congolese Nederlandse nationale Chris Ngimbi aan het einde van de partijen en vochten om de wereld titel.

Ngimbi zinde op wraak

De twee vechters hadden elkaar al eerder ontmoet in 2008 in Nederland, toen Petrosyan won op punten tegen Ngimbi voor een publiek van 20.000 mensen. Sindsdien heeft George nooit afstand gedaan van zijn wereldtitel ISKA K-1 in de categorie 70 kg, concurrerend in meer dan 100 gevechten en verloor slechts twee. Maar het was al enige tijd duidelijk dat Ngimbi zinde op wraak, echter is er negen jaar gewacht om een rematch te organiseren tussen de twee vechters, wat dus afgelopen zaterdag plaatsvond. Petrosyanmania, werd georganiseerd door zijn broer Armen Petrosyan, was in plaats daarvan het juiste moment voor de tweede partij tussen de twee vechters, 31 de Italiaanse en 33 de Nederlanders, bijna een decennium na de eerste keer.

Wederom rematch tussen Giorgio Petrosyan en Chris Ngimbi

De partij zaterdagavond in Monza werd bezocht door een groot aantal fans en overig publiek, men moest even wachten want de partij begon zelfs na middernacht. Petrosyan heeft niet aan de verwachtingen van zijn aanhangers voldaan, hij vocht als stroop, en met eenduidigheid van stemmen won hij de wedstrijd aan het einde van de vijf rondes. Ngimbi nam zijn nederlaag en feliciteerde zijn tegenstander en het publiek in de ring, vervolgens via een post op Facebook aangaf dat hij Giorgio zal weer uitdagen al is deze uitgegroeid tot een levende legende van de sport. “Vijf ronden van goede actie, maar ik heb niet genoeg gedaan om te winnen! Augur Giorgio, mijn vriend, tot de volgende ronde”.

Bekijk ook

Badr Hari geeft inkijkje in eigen sportschool keten

Badr Hari geeft kijkje in eigen sportschool keten | video

Het is mijn verjaardag, dus laat ik wat verjaardagsnieuws met jullie delen

Tiener gebruikt MMA tegen volwassen kerel! 'Hier die tv' | video

Tiener gebruikt MMA tegen volwassen kerel! ‘Hier die tv’ | video

Een tiener die een gestolen tv wilde terughalen raakte in gevecht met een volwassen kerel

Mes in de rug! UFC-ster Khabib verliest wereldtitelhouder

. De organisatie is eigendom van Khabib Nurmagomedov

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page