Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / PROBLEMEN: Top kickbokser Benny Adegbuyi in opspraak

PROBLEMEN: Top kickbokser Benny Adegbuyi in opspraak

Foto met dank aan www.cancan.ro

Een oude zaak lijkt top kickbokser Benny Adegbuyi die onder contract staat bij het welbekende GLORY Kickboxing, in zijn thuisland Roemenië te achtervolgen.

De media in Roemenië is opnieuw massaal op de kickbokser gesprongen in verband met een voorval van enkele jaren geleden (2013), waar Adegbuyi betrokken was bij de zware mishandeling van een beveiliger in een bar. De zaak wordt opgerakeld omdat het slachtoffer, genaamd Vasile Pui flink in de problemen is gekomen.

Pui werd naar verluidt door Adegbui en enkele vrienden in elkaar geslagen, raakte in coma en werd invalide. Pui lag 9 jaar in het ziekenhuis en werd gedwongen zijn appartement te verkopen om zijn ziektekosten te betalen. Hulpacties zijn inmiddels opgestart om hem te helpen.

Vraagtekens

Adgebuyi kreeg 7 jaar celstraf gelegd, maar een hogere rechtbank sprak hem vrij, dit tot grote woede van velen die de beslissing niet begrepen, het voorval werd zelfs op video vastgelegd. Overigens vond het incident plaats, voordat Adegbuyi tekende bij GLORY.

Adegbuyi versloeg afgelopen vrijdag 22 november tijdens GLORY 71 in Chicago, de Nederlander D’Angelo Marshall. Contacten bij de Roemeense pers melden dat zij verbaast zijn dat Adegbuyi een visum heeft gekregen om te vechten in de VS, dit door de eerdere strafzaak.

Video van het incident en de mishandeling

Bekijk ook

Andy Souwer: 'Bij ONE Championship ben ik thuis'

Top kickbokser Andy Souwer komt met online training video’s

Foto: Mike Tomale voor Vechtsportinfo Leren kickboksen vanuit je luie stoel, kickboks legende Andy Souwer ...

Muaythai vechter wil titelgevecht tegen Ilias Ennahachi

Rodtang Jitmuangnon de huidige Muaythai vlieggewicht kampioen bij ONE heeft zijn oog laten vallen op ...

50 Jarige K-1 legende Peter Aerts trapt tegenstander knock-out (video)

Hij mag dan inmiddels bij de kickboks veteranen horen, maar Peter Aerts staat nog steeds zijn mannetje in de ring.