Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / PROBLEMEN: Top kickbokser Benny Adegbuyi in opspraak

PROBLEMEN: Top kickbokser Benny Adegbuyi in opspraak

Foto met dank aan www.cancan.ro

Een oude zaak lijkt top kickbokser Benny Adegbuyi die onder contract staat bij het welbekende GLORY Kickboxing, in zijn thuisland Roemenië te achtervolgen.

De media in Roemenië is opnieuw massaal op de kickbokser gesprongen in verband met een voorval van enkele jaren geleden (2013), waar Adegbuyi betrokken was bij de zware mishandeling van een beveiliger in een bar. De zaak wordt opgerakeld omdat het slachtoffer, genaamd Vasile Pui flink in de problemen is gekomen.

Pui werd naar verluidt door Adegbui en enkele vrienden in elkaar geslagen, raakte in coma en werd invalide. Pui lag 9 jaar in het ziekenhuis en werd gedwongen zijn appartement te verkopen om zijn ziektekosten te betalen. Hulpacties zijn inmiddels opgestart om hem te helpen.

Vraagtekens

Adgebuyi kreeg 7 jaar celstraf gelegd, maar een hogere rechtbank sprak hem vrij, dit tot grote woede van velen die de beslissing niet begrepen, het voorval werd zelfs op video vastgelegd. Overigens vond het incident plaats, voordat Adegbuyi tekende bij GLORY.

Adegbuyi versloeg afgelopen vrijdag 22 november tijdens GLORY 71 in Chicago, de Nederlander D’Angelo Marshall. Contacten bij de Roemeense pers melden dat zij verbaast zijn dat Adegbuyi een visum heeft gekregen om te vechten in de VS, dit door de eerdere strafzaak.

Video van het incident en de mishandeling

Bekijk ook

🎥 | BOKSVIDEO STERKSTE MAN EDDIE HALL: ‘Ik train om te vernietigen’

Volgend jaar zien we Eddie Hall vs Hafthor Bjornsson ‘The Mountain’ in een boksring en ...

TOCH MMA-GEVECHT? Mike Tyson traint met MMA-legende

Mike Tyson gaat een comeback maken en is daar voor in training. Hij is in ...

🎥 | Uitdager bokslegende Mike Tyson maakt eigen promo video

Uitdager Tito Ortiz bracht afgelopen week een promo video uit voor een potentieel gevecht tegen ...