PROBLEMEN: Top kickbokser Benny Adegbuyi in opspraak – Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / PROBLEMEN: Top kickbokser Benny Adegbuyi in opspraak

PROBLEMEN: Top kickbokser Benny Adegbuyi in opspraak

Foto met dank aan www.cancan.ro

Een oude zaak lijkt top kickbokser Benny Adegbuyi die onder contract staat bij het welbekende GLORY Kickboxing, in zijn thuisland Roemenië te achtervolgen.

De media in Roemenië is opnieuw massaal op de kickbokser gesprongen in verband met een voorval van enkele jaren geleden (2013), waar Adegbuyi betrokken was bij de zware mishandeling van een beveiliger in een bar. De zaak wordt opgerakeld omdat het slachtoffer, genaamd Vasile Pui flink in de problemen is gekomen.

Pui werd naar verluidt door Adegbui en enkele vrienden in elkaar geslagen, raakte in coma en werd invalide. Pui lag 9 jaar in het ziekenhuis en werd gedwongen zijn appartement te verkopen om zijn ziektekosten te betalen. Hulpacties zijn inmiddels opgestart om hem te helpen.

Vraagtekens

Adgebuyi kreeg 7 jaar celstraf gelegd, maar een hogere rechtbank sprak hem vrij, dit tot grote woede van velen die de beslissing niet begrepen, het voorval werd zelfs op video vastgelegd. Overigens vond het incident plaats, voordat Adegbuyi tekende bij GLORY.

Adegbuyi versloeg afgelopen vrijdag 22 november tijdens GLORY 71 in Chicago, de Nederlander D’Angelo Marshall. Contacten bij de Roemeense pers melden dat zij verbaast zijn dat Adegbuyi een visum heeft gekregen om te vechten in de VS, dit door de eerdere strafzaak.

Video van het incident en de mishandeling

Bekijk ook

📷 ‘Wonder Woman is ok’: 3e kind UFC-ster McGregor geboren

De McGregor-clan is nu een gezin van 5

Nieuw Judo magazine gelanceerd: ‘Blijf op de hoogte’

Voor de prijs hoef je het als judo fan niet te laten

GOED NIEUWS: Sportscholen mogen weer open

De versoepelingen die voor woensdag gepland staan gaan door,

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page