VERDRIET BLIJFT: Zaak doodgeslagen kickbokser afgewikkeld Nieuws
Nieuws

VERDRIET BLIJFT: Zaak doodgeslagen kickbokser afgewikkeld

VERDRIET BLIJFT: Zaak doodgeslagen kickbokser afgewikkeld
VERDRIET BLIJFT: Zaak doodgeslagen kickbokser afgewikkeld

Dennis Munson stierf zes jaar geleden in een amateur-kickboksgevecht in Milwaukee.

De familie van Munson die stierf na een kickboksgevecht bijna zes jaar geleden heeft een langlopende rechtszaak achter de rug, er is een schikking getroffen met sommige van de partijen en andere aanklachten heeft men noodgedwongen laten vallen. "Ik denk nog steeds niet dat er gerechtigheid is", zei de moeder van Munson. "De rechtszaak zal mijn zoon niet terugbrengen en blijft ons herinneren aan het verschrikkelijke incident."

Dennis Munson Jr., 24, stierf na een ongereguleerde amateur-wedstrijd in de Eagles Club op 28 maart 2014. Het was het eerste gevecht van Munson. Het evenement werd gepromoot door Roufusport, de sportschool in Milwaukee, waar Munson trainde. Er was toezicht maar alleen op het boksen, voor kickboksen was niets geregeld.

Dood door schuld

Munson stond tegenover een zeer ervaren wedstrijd kickbokser en had zelf geen ervaring. De rechtszaak, die drie jaar geleden werd aangespannen was gericht op ringarts Carlos Feliciano, scheidsrechter Al Wichgers, hoekcoaches Scott Cushman en Joe Nicols, en promotors Jeffrey "Duke" Roufus en Scott Joffe.

Alle partijen behalve Feliciano zijn in augustus 2018 met het gezin een niet-bekendgemaakte schade vergoeding overeengekomen. Vorige maand besloot het gezin de zaak tegen Feliciano te laten vallen, vanwege de schadevergoeding limieten onder de wet van van Wisconsin. Munson stortte in de ring in na het gevecht en stierf later die avond aan de verwondingen opgelopen in de wedstrijd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws