WFL brengt Nederlands kickboks talent naar hoger niveau – Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / WFL brengt Nederlands kickboks talent naar hoger niveau

WFL brengt Nederlands kickboks talent naar hoger niveau

Het werd tijd dat een organisatie het kickboks talent in Nederland naar een hoger niveau gaat brengen, New Talents Fighting League neemt nu de handschoen op.

New Talents Fighting League komt van de hand van topvechter Melvin Manhoef die tevens de oprichter is van World Fighting League. Manhoef had zelf grote successen in het kickboksen en MMA, is promotor en organiseert de WFL vechtsport events. De ontwikkeling van talent staat hoog in het vaandel bij Manhoef.

Door zijn ervaring in de vechtsportwereld weet Manhoef waar hij over praat ziet de kansen maar ook wat er ontbreekt om kickboks talent te laten ontwikkelen. “Wij staan veiligheid voor, vandaar ook de opzet van ons concept, door talenten mee te laten draaien in een competitie willen wij voorkomen dat zij te snel van klasse veranderen,”zegt Manhoef.

Veiligheid boven alles

Hiermee doelt Manhoef op het feit dat een nieuweling die twee partijen wint zo door kon stromen naar de C-klasse, ook voor de andere klasse van N tot A geldt dit. “Door onze competitie groeien zij veilig door, zo voorkomen wij dat er vechters tegenover elkaar staan waarvan de een super veel ervaring heeft en de andere net ingestapt is, dit is zeer risicovol. “

De competitie bestaat uit een aantal event waar de in totaal 20 geselecteerde vechters aan deelnemen, 16 draaien constant mee en 4 staan reserve zoals in dit soort competities regel is. Ook is het concept bedoelt om de vechters bekendheid te geven, iedereen kent Rico en Badr, maar dit zijn de toppers van de toekomst en die moet je een podium geven zodat het brede publiek hen leert kennen. “

Ben jij klaar voor The Animal Competition!


WFL New Talents Fighting League start dit jaar de nieuwe competitie van Nederland. Iedereen die kickbokswedstrijden wilt vechten kan zich inschrijven. Van A, B, C, Nieuweling en Jeugd: jij staat in de ring! Met eerlijke matchmaking die bepaald wordt door jouw eerdere prestaties, strijd je in een competitie van 16 atleten per gewichtsklasse.

Ben jij deze dedicated atleet? Die de commitment heeft om gegarandeerd 8 partijen per jaar te vechten? start dan vandaag nog jouw kickboks journey naar de top! Wil je inschrijven KLIK DAN HIER!

Bekijk ook

VERBOD: UFC’er Benoit trillend op weegschaal, ziet gevecht verdampen

Ryan Benoit ging bijna letterlijk onderuit bij de officiële weging vandaag voor UFC Vegas 26

Blunder scheids kost ex-UFC’er Werdum winst PFL-debuut

Blunder scheids kost ex-UFC'er Werdum winst PFL-debuut

Kruipend door de ring: Leverstoot ‘KO’ vloert bokser

De licht zwaargewicht boswedstrijd was gepland voor zes rondes

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page