Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Wat zijn de kansen voor Andy Souwer tegen Yodsanklai?

Wat zijn de kansen voor Andy Souwer tegen Yodsanklai?

Japan zal op zijn grondvesten schudden zondag 31 maart, dan strijkt ONE Championship voor de eerste keer neer in Tokio.

Op de vechtkaart staan twee Nederlandse vechters geboekt, Anthony Engelen die een MMA-partij vecht tegen Gary Tonon en kickboks legende Andy Souwer die tegen mede gigant, de Thai Yodsanklai Fairtex vecht.

Souwer en Yodsanklai stonden al eens eerder tegenover elkaar in 2008, waar Souwer er met de winst vandoor ging. Nu 11 jaar later zullen de twee vechters elkaar geen duimbreedte ruimte geven. In de tussentijd zijn de twee kickboksers uitgegroeid tot ware legendes, met veel vecht ervaring.

Harde knock-out

Hoe zal het Andy Souwer vergaan tegen de taaie Thai? Een vraag die de fans terecht stellen, Yodsanklai is bepaald geen watje en heeft een indrukwekkend winst record opgebouwd, sinds zijn laatste ontmoeting met de Brabantse knokker. De Thai heeft een knock-out in bezit waar Souwer voor zal moeten oppassen, daar verraste Yodsanklai zijn laatste tegenstander bij ONE, Luis Regis mee.

LEES OOK: Waarom Andy Souwer een ware kickboks legende is

Hun laatste ontmoeting was een harde, waar een extra ronde aan te pas kwam om de jury tot een beslissing te laten komen. Ringroest hebben beide vechters niet, dus de aankomende partij belooft minstens net zoveel vuurwerk als destijds. De door ons geraadpleegde experts schatten de kans op 50-50%. Zal het deze keer weer een extra ronde gaan vergen?

Bekijk ook

Enfusion kickboxing komt naar Dordrecht

Kyoto Gym is een begrip in Zuid Holland en organiseert al jaren evenementen onder de naam Fight Explosion.

Exclusief: Interview met top kickbokser Jorina Baars

Top kickbokser Jorina Baars tekent bij ONE Championship

De ongeslagen Nederlandse kickbokser lijkt het eerste vrouwelijke vedergewicht te worden in de selectie van de organisatie.

Amputatie: MMA-vechter spant rechtszaak aan na bizar ongeluk

Hij raakte verwikkeld in een eenzijdig auto ongeluk waar hij bijna zijn been verloor MMA-vechter, Chris Bonilla.