WAT! NL-kickbokser VERLIEST alsnog na afloop wedstrijd (video)
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / WAT! NL-kickbokser VERLIEST alsnog na afloop wedstrijd (video)

WAT! NL-kickbokser VERLIEST alsnog na afloop wedstrijd (video)

Lofogo Sarour een van de meest getalenteerde kickboksers uit ons land, liep afgelopen dinsdag tegen een gelijkspel aan in Roemenië. Sarour vocht tegen Amansio Paraschiv in een harde strijd maar in eerste instantie werd er geen winnaar uitgeroepen.

Nu blijkt dat de beslissing is teruggedraaid en Sarour alsnog zou hebben verloren. Website KickboxingZ meldt dat een arbitrage commissie de beslissing heeft bijgesteld nadat Paraschiv en zijn team hebben geprotesteerd tegen het gelijkspel.

,,Een gelijkspel leek niet oneerlijk. Er waren geen knockdowns. Paraschiv was de agressor, maar Sarour wist hem goed te neutraliseren”, schrijft KickboxingZ. ,,Met betrekking tot het resultaat van het gevecht op KO Masters op 17 augustus, werd een arbitrage commissie gevormd die het gevecht opnieuw beoordeelde. Met behulp van videobeelden en de volgende beslissing”, luidt de verklaring van KO Masters.

Waarom geen extra ronde?

Omdat er een live uitzending van het gevecht was werd er geen extra ronde toegekend om het gelijkspel gelijk te trekken, iets wart normaliter wel regel is dan uitzondering. ,,Onder normale omstandigheden moest er een extra ronde zijn, maar technisch gezien kon deze niet worden toegekend vanwege het televisieslot en moesten de juryleden een beslissing nemen.”

Er wordt al lange tijd geklaagd door Nederlandse vechters en hun teams dat er in het buitenland haast niet te winnen is, tegen zogenaamde “thuisvechters”. Of er moet een keiharde knock-out vallen. Hoe Sarour en zijn team tegen de herziene beslissing aankijken is niet bekend.

Bekijk ook

UFC helpt Afghaanse MMA-vechters vluchten! ‘Taliban heeft nakijken’

De UFC heeft mede geholpen een aantal MMA-vechters uit de handen van de Taliban te blijven.

‘Tikkende tijdbom!’ Kickbokstalent (21) op weg naar de top

Dromenjagers maakte een kort docu onder leiding van Godwin Afriyie

Glory lanceert NFT-marktplaats voor vechtsporten

Glory Smacks wordt dit jaar gelanceerd

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page