Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Wat is het verschil tussen Muaythai en Kickboksen?

Wat is het verschil tussen Muaythai en Kickboksen?

Door de bekendheid van het kickboksen verwarren een groot aantal mensen het met Muaythai, weet u het verschil?

Een overeenkomst tussen beide vechtsporten is dat er in een ring gevechten wordt. Het kickboksen werd jaren geleden in Nederland geïntroduceerd en weer er een eigen “Dutch Style” ontwikkeld. Een groot aantal van de vechters destijds trok naar Thailand om te vechten in het Muaythai.

De Muaythai Organisatie Nederland publiceerde een artikel waar haarfijn in wordt uitgelegd wat de verschillen zijn tussen Muaythai en het kickboksen. In het artikel zegt men dan ook:

Weet de verschillen

“Het kan af en toe best verwarrend zijn. Is Muaythai misschien hetzelfde als kickboksen? Kunnen kickboksers vechten tegen een Muaythai vechter? Volgens ons is kickboksen vergelijken met Muaythai hetzelfde als appels vergelijken met peren. Allebei fruit, alleen een compleet andere smaak.”

“Muaythai en kickboksen zijn beiden vechtsporten maar compleet verschillend van elkaar. Algemeen wordt de term kickboksen te pas en te onpas genoemd en daarvoor slaat de vergelijking de plank helemaal mis. Iemand die Muaythai beoefend kan ook kickboksen maar iemand die kickbokst kan geen Muaythai. Muaythai is immers zoveel meer. “

Niet alleen onder de beoefenaars zijn verschillen, ook de organisaties die beide sporten promoten en bonden hebben allen een andere insteek. Ook worden er andere technieken gebruikt en mag er bij Muaythai gebruikt gemaakt worden van de ellebogen. Meer weten over de verschillen, lees hier meer….

Bekijk ook

MIKE PASSENIER: ‘Kickboksles geven moet veel professioneler’

Jelle Buisman (L) met Mike Passenier (R) Sinds 2019 is het mogelijk om kickboks leraar ...

Jamal Ben Saddik: ‘Gevecht tegen Rico staat nog niet vast’

Hij is de afgelopen dagen heet nieuws, GLORY Kickbokser Jamal Ben Saddik. Afgelopen week werd ...

CONFLICT: Thaise overheid in actie tegen Muaythai bond IFMA

Het conflict tussen de Thaise overheid en vechtsport bond IFMA lijkt te zijn opgewaaid.