Wat is het verschil tussen Muaythai en Kickboksen? – Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Wat is het verschil tussen Muaythai en Kickboksen?

Wat is het verschil tussen Muaythai en Kickboksen?

Door de bekendheid van het kickboksen verwarren een groot aantal mensen het met Muaythai, weet u het verschil?

Een overeenkomst tussen beide vechtsporten is dat er in een ring gevechten wordt. Het kickboksen werd jaren geleden in Nederland geïntroduceerd en weer er een eigen “Dutch Style” ontwikkeld. Een groot aantal van de vechters destijds trok naar Thailand om te vechten in het Muaythai.

De Muaythai Organisatie Nederland publiceerde een artikel waar haarfijn in wordt uitgelegd wat de verschillen zijn tussen Muaythai en het kickboksen. In het artikel zegt men dan ook:

Weet de verschillen

“Het kan af en toe best verwarrend zijn. Is Muaythai misschien hetzelfde als kickboksen? Kunnen kickboksers vechten tegen een Muaythai vechter? Volgens ons is kickboksen vergelijken met Muaythai hetzelfde als appels vergelijken met peren. Allebei fruit, alleen een compleet andere smaak.”

“Muaythai en kickboksen zijn beiden vechtsporten maar compleet verschillend van elkaar. Algemeen wordt de term kickboksen te pas en te onpas genoemd en daarvoor slaat de vergelijking de plank helemaal mis. Iemand die Muaythai beoefend kan ook kickboksen maar iemand die kickbokst kan geen Muaythai. Muaythai is immers zoveel meer. “

Niet alleen onder de beoefenaars zijn verschillen, ook de organisaties die beide sporten promoten en bonden hebben allen een andere insteek. Ook worden er andere technieken gebruikt en mag er bij Muaythai gebruikt gemaakt worden van de ellebogen. Meer weten over de verschillen, lees hier meer….

Bekijk ook

Video: Publiek knokt er op los bij UFC 262 wedstrijd

Op de tribunes van het Toyota Center braken gevechten uit,

KRAK: Andre Muniz BREEKT arm van Ronaldo Souza op UFC 262

Ronaldo Souza kon met een gebroken arm naar huis afgelopen nacht

Zelfmoord bekende Thaibokser die 200 gevechten had in de ring

De Thaibokser nam naar verluidt zijn eigen leven

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page