Ware Kickboks Tsunami: 2 Wereldtitels op het spel - Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Ware Kickboks Tsunami: 2 Wereldtitels op het spel

Ware Kickboks Tsunami: 2 Wereldtitels op het spel

Met een buitengewone ceremonie voor het Colosseum in Rome is officieel begonnen met het aftellen voor SUPER FIGHTS TSUNAMI, het beste kickboksevenement van het jaar in Italië. Het zal plaatsvinden in de Italiaanse hoofdstad op vandaag 17 juni en zal worden aangevoerd door de strijd om de vacante ISKA Oriental Rules Kickboxing (K1 Rules) Cruiserweight Division (88,5 KG, 194 lbs.) Wereldtitel.

We zullen de botsing zien van de lokale superster Mattia Faraoni en de Australiër (nu gevestigd in het VK) Charles Joyner. Het evenement zal live zijn in Italië en Spanje op DAZN. Faraoni kreeg de kans om te vechten voor de titel door op 2 april in Rome de Duitser Vadim Feger te verslaan door TKO.

Technisch gezien is hij een goed afgeronde vechter met geweldige boksvaardigheden (hij is nationaal pro-kampioen) maar ook spectaculaire traptechnieken vanwege zijn eerdere carrière in Shisenkai Karate (een volledige contactstijl ontwikkeld vanuit Kyokushin). Faraoni is 30 jaar oud en heeft een record van 26 (13 ko’s) – 4 in kickboksen. Hij won 2 bronzen mediaal op het WAKO-wereldkampioenschap en was 3 keer nationaal kampioen.

The beast

Aan de andere kant is Charles Joyner de vechter die door het internationale bestuur van ISKA is geselecteerd om de voormalige wereldkampioen, de Spaanse Alberto “The Beast” Tapia, te vervangen, die besloot fulltime profbokser te worden. De Australiër verhuisde vorig jaar naar 4 Corners-sportschool Liverpool om betere kansen voor zijn carrière te vinden.

Hij is pas 26 maar heeft al een profrecord van 15 – 0 en is Commonwealth, South Pacific, Oceania en tweemaal WKF Australian Champion, maar ten eerste won hij op 26 maart de ISKA Intercontinental belt, zijn ticket naar Rome. De Aussie is zuidpoot en erg lang, 202 cm (79,5 inch), 20 cm meer dan Faraoni, daarom deed de Italiaan zijn trainingskamp in Nederland “het enige land waar het mogelijk is om hoogopgeleide vechters met dezelfde kenmerken te vinden van Joyner”, zei Faraoni.

De romeinse vechter wordt steeds populairder in Italië, ook buiten de wereld van de strijd, dankzij een YouTube-show genaamd “Quartieri Criminali” (criminele buurten). Faraoni host de show samen met de vechtsportbeïnvloeder Simone Cicalone, ze bezoeken de meest depressieve gebieden van de Italiaanse grote steden en praten over het leven in de buitenwijken en jeugdproblemen met echte mensen uit die gebieden.

Succes

Het succes van het programma is ook te danken aan de zeer empathische manier van Mattia die door karakter weet in te spelen op jongeren in achterstandswijken en op tv- en filmsterren als Maccio Capatonda en Christian De Sica (zoon van de 4 keer Oscarwinnaar filmregisseur Vittorio). Beiden staan ​​meestal op de eerste rang als hij vecht, natuurlijk ook morgen.

Het co-main event van de avond zal wederom een ​​ISKA Oriental Rules Wereldtitel zijn. In de -52 kg vrouwelijke divisie (114,64 Lbs) zal de Italiaanse Gloria “de schaduw” Peritore de riem verdedigen tegenover de Spaanse Mireia Garcia.

Peritore (20W – 6L – 1D), geboren in Licata, Sicilië, is nu gevestigd in Clan Raini Rome en is een van de meest succesvolle actieve vrouwelijke vechters van het land. Ze is ook een van de meest gevolgde atleten op sociale media, niet alleen voor haar sportcarrière, maar ook voor haar initiatief, het Shadow Project, een empowermentplatform gewijd aan alle vrouwen die lijden of hebben geleden onder enige vorm van geweld, fysiek en psychologisch.

Records

Zijn uitdager, de Spaanse Mireia Garcia, heeft naast de titel van Spaans kampioen een recordscore van 30 overwinningen, 6 nederlagen en 2 gelijke spelen. De huidige WKU -67 kg wereldkampioen Jordan Valdinocci (28W – 5L – 1D), internationaal ook bekend als opvallende coach van verschillende MMA-vechters, waaronder de UFC-atleet Alexa Grasso, zal het opnemen tegen de “heavy hitter” Guillermo Obregon uit Spanje (16W – 4L – 1D)

De Italiaanse Marokkaan Hamza Imane (57 W – 15L – 2D) is voormalig ISKA-wereldkampioen en wil terugkeren naar de top van de wereld van het kickboksen door in de -71 kg-divisie de Spaanse Jesus Ariza (14W – 9L) te verslaan, nationaal kampioen in zijn geboorteland.

Compleet overzicht

Roberto Oliva (ITA) tegen Vicent Garcia (ESP)
Roman Oliva is zonder twijfel de meest interessante rijzende ster in de Italiaanse kickboks-landschapsarchitect na zijn spectaculaire overwinning voor de limiet tijdens de vorige editie van Superfights in Rome.
Hij is de huidige ISKA-kat -57 kg intercontinentaal kampioen, een titel die in 2020 in Tokio werd gewonnen tijdens de pandemie.

Vandaag is Oliva echter voor zijn jonge leeftijd (21 jaar) gestegen in de categorie en vecht in de 63,5 kg, dus hij zal de intercontinentale titel moeten verlaten om te strijden in de hogere categorie, waar hij mikt op de ISKA-wereldtitel.

Testwedstrijd

Zijn volgende wedstrijd zal een testwedstrijd zijn voor een toekomstige wereldtitel in geval van overwinning tegen Vicent Garcia.
Scorerecords:
Roberto Oliva 14 W (4KO)
Vicent Garcia 8W – 4L

Paolo Cannito (ITA) vs Quentin Alhamadou
Cannito is een van de grootste verrassingen van de laatste editie van Superfights, waar hij voor de limiet won met Muay Thai-regels, wat niet zijn discipline van oorsprong is.
Twee weken na die overwinning vocht hij opnieuw, in zijn huis in Altamura (BA) en won de Europese titel WKU-kat -57 kg Kickboxing – Fight Code Rules die zijn publiek in vuur en vlam zette.
Paolo heeft duidelijk ambities voor het wereldkampioenschap, maar zelfs voor hem is er eerst een reeks tegenstanders.

Solide vechter

De Franse Alhamadou heeft een zeer solide PRO-score 9-1 met twee nationale titels in 57 kg en 59 kg in Frankrijk waar Kickboksen een zeer populaire sport is met zeer sterke atleten.

De wedstrijd zal Cannito dienen als verder bewijs van zijn capaciteiten, maar vanaf nu verwachten we veel van dit gevecht omdat Alhamadou bekend staat om de snelheid van uitvoering van de technieken die hem de bijnaam “The Flash” hebben gemaakt.
Scorerecords:
Paolo Cannito 5W (2KO) – 1L
Quentin Alhamadou 9W (3KO) – 1L

Taras Hntachuk (VK) vs Robert Zabitis (VK)
Taras is een Oekraïense atleet die onlangs is overgenomen door FIGHT1, de organisatie die de belangrijkste PRO-wedstrijden in Italië regelt en Superfights Tsunami bestraft.

In het verleden heeft hij een reeks overwinningen behaald, zowel in enkelvoudige wedstrijden als in toernooien: bijna alle overwinningen liggen voor de limiet met een scorerecord: 17 overwinningen (8 door KO) 1 verlies en 1 gelijkspel.

Heavy puncher

Zelfs in zijn land had hij een reputatie als een “heavy puncher” voor zijn knock-out overwinningen, zozeer zelfs dat hij de bijnaam Babaiaga verdiende, in het Engels Boogie Man, de zwarte man die iedereen bang maakt in horrorfilms.

Nu zal Taras het opnemen tegen de Engelse kampioen Roberts Zabitis in zijn zoektocht naar de Olympus van de groten met deze wedstrijd waarin hij er alle belang bij heeft om te bewijzen dat hij de echte “babaiaga” is!

Scorerecords:
Robert Zabitis 9W- 3L – 1D

Renato Ferrara (Eboli) vs Andrea Storai (Rome)
Een klassieker onder het kickboksen: de Italiaanse derby tussen Campania en Lazio.
De deelname en de sfeer van de Zuid-Italiaanse fans is altijd als ongeëvenaard beschouwd, met name voor deze twee regio’s waar vechtsporten, zoals boksen, erg populair zijn.

Het zou ons niet verbazen als we een voetbalwedstrijd als Stadio Olimpico of San Paolo zien.
Ferrara heeft een zeer relevant cv: met een eerste plaats op de wereldkampioenschappen amateurs 2017 en een tweede plaats in 2019.

Sinds hij pro PRO werd, heeft hij 18 overwinningen (inclusief 4 KO’s) 2 gelijke spelen en 4 nederlagen gehad.

Andrea Storai is de winnaar van de afgelopen editie van Superfights, zoon van een voormalige lokale kampioen, heeft 18 overwinningen, 5 nederlagen en 1 gelijkspel op zijn naam staan.
Deze volgende uitdaging bepaalt de toekomst van de winnaar bij de volgende Superfights volgens de FIGHT1-regel waarvoor alleen de winnaar doorgaat.

Bijdrage door Guido Colombo

Bekijk ook

Kickboks titelgevecht afgelast na medisch onderzoek in Rome: Super Fights Tsunami

Kickboks titelgevecht afgelast na medisch onderzoek in Rome: Super Fights Tsunami

Het langverwachte hoofdevenement van Super Fights Tsunami in Rome, werd geannuleerd door de medische commissie. De lokale ster Mattia Faraoni zou het opnemen tegen de Australische, in het VK gevestigde Charles Joyner voor de vacante ISKA K1 Rules World-titel. Maar de wedstrijd werd na een medisch onderzoek afgelast vanwege een mogelijke hartaandoening bij de Italiaan.

Ex-George Clooney stapt kickboksring in: 'Alles voor de sport'

Ex-George Clooney stapt kickboksring in: ‘Alles voor de sport’

Elisabetta Canalis, voormalig vriendin van Hollywood-superster George Clooney zal morgen 18 juni haar kickboks debuut maken.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page