Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / WAKO ‘schorste’ kickbokser Guto Inocente voor doping

WAKO ‘schorste’ kickbokser Guto Inocente voor doping

De Braziliaanse kickbokser Guto Inocente is in Nederland vooral bekend van zijn gevecht tegen GLORY Wereldkampioen Rico Verhoeven.

Uit documenten die zijn te vinden zijn op de site van de WAKO, blijkt dat Carlos Augusto (Guto) Inocente Filho in 2017 voor 4 jaar geschorst werd. Hij zou zijn betrapt op het gebruik van Stanozolol, Anastrazole, Tamoxifen en Cannabinoides.

In september vorig jaar stond Inocente tegenover de ongeslagen Verhoeven. Inocente vocht daar om de titel van Verhoeven, maar ging met een verlies naar huis.

Geschorst maar toch vechten

Inocente nam in december van hetzelfde jaar deel aan het achtman zwaargewicht toernooi van GLORY, waar hij werd uitgeschakeld door Jamal Ben Saddik de uiteindelijk winnaar van het toernooi.

Het komt in de parktijk vaker voor dat geschorste kickboksers die bij een specifieke organisatie of bond een schorsing hebben ontvangen, elders wel de ring in mogen.

Bekijk ook

ONE FC baas geeft uitleg over herroepen uitslag kickboks wedstrijd

De beslissing om de uitslag van de kickboks wedstrijd tussen Petchmorrakot Petchyindee en Giorgio Petrosyan teniet te doen, blijft de gemoederen bezig houden.

Kickboksen: ONE Championship’s wedstrijd beleid onder vuur

Er is flink wat commentaar op het wedstrijd beleid van ONE Championship vanuit vechtsport kringen.

GLORY 67: Petchpanomrung verdedigt titel tegen Boynazarov

Vandaag maakte GLORY Kickboxing bekend dat de organisatie haar GLORY 67 event in Orlando Florida zal houden.

REGIO NIEUWS UITGELICHT