'Voorgoed klaar met Glory!' Artem Vakhitov wil nooit meer terug
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / ‘Voorgoed klaar met Glory!’ Artem Vakhitov wil nooit meer terug

‘Voorgoed klaar met Glory!’ Artem Vakhitov wil nooit meer terug

'Voorgoed klaar met Glory!' Artem Vakhitov wil nooit meer terug

Artem Vakhitov werd in juni door Glory Kickboxing van zijn vechtcontract ontheven. Volgens de organisatie stuitte deze op obstakels die het onmogelijk maakte om wedstrijden voor haar Russische atleten op te zetten.

Het bleef een tijd stil van de zijde van Vakhitov na diens gedwongen afscheid bij Glory, waarbij de kampioen ook zijn titel vacant gesteld zag worden. Echter reageert de Rus nu via SI.com en zegt via sociale media er achter moest komen dat hij niet meer in dienst was.

Niet netjes

,,Ik kwam erachter via een bericht op Instagram”, zegt Vakhitov. ,,Dat was respectloos. Andere organisaties, zoals UFC en Bellator, en anderen in het professionele boksen, deden zoiets niet. Het is niet goed.” Glory echter maakte ook bekend in haar verklaring dat het niet anders kon en de Russische vechters niet aan hun contract wilde houden zodat een carrière elders konden vervolgen.

,,Naarmate de oorlog voortduurde, besloot de organisatie echter dat het in het belang van de carrières en veiligheid van deze atleten is om hen vrij te stellen van contractuele verplichtingen jegens GLORY, waarmee de atleten niet langer op de ranglijst van GLORY voorkomen en de mogelijkheid krijgen om elders te vechten”, aldus de verklaring.

Nooit meer terug

Vakhitov is stellig en verklaard; ,,Ik ben voorgoed klaar met Glory. Ik zou niet terug willen om met ze samen te werken.” Op de vraag of de Rus denkt aan een stap naar het MMA is hij duidelijk ook al is zijn ex-Glory collega Alex Pereira daar naar toe overgestapt naar de UFC.

,,Er zijn aanbiedingen van ONE Championship, enkele andere organisaties, en er zijn ook aanbiedingen in boksen en MMA. Er zijn keuzes, maar ik zie mezelf meer in het kickboksen.” Ongetwijfeld zal het niet lang duren voor de kickboksfans meer zullen horen van Vakhitov. Te oordelen aan de aanbiedingen wacht hem nog een toekomst in de sport. (Lees hier meer op SI.com)

Bekijk ook

Bekende vechter Leandro Lo (33) doodgeschoten door Politieagent

Bekende vechter (33) doodgeschoten door Politieagent! Sportwereld in rouw’

Getuigen wijzen een militaire politieagent aan als dader

'Hij gaat dood!' UFC'er Adesanya wil Pereira slopen wraakgevecht

‘Hij gaat dood!’ UFC’er Adesanya wil Pereira slopen in wraakgevecht

Israël Adesanya zweert voor de kill te gaan...

Kickbokstrainer mishandelt leerlingen! 'Lekker stoer zeg'

Kickbokser geklapt door coach na terugslaan! ‘Flapdrol! (video)

Dat had hij beter niet kunnen doen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page