TOP KICKBOKSER: 'Het is een zooitje bij GLORY Kickboxing' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

TOP KICKBOKSER: 'Het is een zooitje bij GLORY Kickboxing'

TOP KICKBOKSER: 'Het is een zooitje bij GLORY Kickboxing'
TOP KICKBOKSER: 'Het is een zooitje bij GLORY Kickboxing'

Nu GLORY Kickboxing onder curatele staat wegens het niet betalen van schuldeisers, komen langzaam aan ook verhalen naar buiten van ontevreden vechters. Kickbokser Vlad Tuinov doet een boekje open.

In een interview met de Russische sportjournalist Kirill Novikov van kickboxingtv verteld Vlad Tuinov dat hij zijn contract met GLORY niet wil verlengen. De jonge kickbokser heeft dan nog wel 1 gevecht op zijn contract staan en loopt zijn contract nog toe januari 2021, toch ziet hij een vervolg niet zitten.

Geen zekerheid

"GLORY stuurt erg laat vechtaanbiedingen uit. De vroegste melding dat je koet vechten is binnen een maand. Meestal duurt het twee of drie weken. Vorig jaar heb ik slechts drie gevechten bij GLORY gehad, en moet je jezelf constant in topvorm houden … Voortdurend klaar zijn voor het feit dat je een aanbod krijgt om te vechten. En moet je steeds op gewicht blijven, " zegt Tuinov tegen kickboxingtv.

"Dit is erg moeilijk. Ik heb veel atleten bij GLORY gesproken en veel van hen hebben een vergelijkbare situatie. Ik begrijp dat er veel vechters zijn, maar ik zou graag een andere benadering hebben van de organisatie."

Voortrekkerij

Ook zegt Tuinov dat GLORY de Nederlandse vechters beter informeert dan de buitenlandse." Ik denk dat het afhangt van het belang van de organisatie zelf en de sporter of de woonplaats van de sporter. GLORY trekt de Nederlandse vechters voor. "

"En niet per se Nederlandse vechters van welke nationaliteit dan ook die in Nederland wonen." Op de vraag hoe hij het vervolg ziet bij GLORY zegt Tuinov; "We brengen geld naar de organisatie. Wij zijn mediamensen die de organisatie populariteit en nieuwe fans opleveren. En er is gewoon geen respect voor de vechters vanuit de organisatie."

Te wening

Dus je hebt de uiteindelijke beslissing genomen om je relatie met deze organisatie te beëindigen? "Op dit moment zie ik geen vooruitzichten voor mijn ontwikkeling in deze organisatie. Ik had maar drie gevechten bij GLORY. "

LEES HIER DE COMPLETE ENGELSE VERSIE VAN HET INTERVIEW

"Tot het einde van het contract heb ik hooguit nog een gevecht. Twee jaar lang, vier gevechten, dit is erg weinig, aangezien ik vroeger zeven gevechten hield. En er waren 10 gevechten. Ik wil groeien en vooruitgang boeken. Ik wil de wereldtitel, de Europese titel, winnen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws