Virtuele Kampioenschappen Muaythai 2020 – Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Virtuele Kampioenschappen Muaythai 2020

Virtuele Kampioenschappen Muaythai 2020

Virtuele Kampioenschappen Muaythai 2020

De finale van de Virtuele Kampioenschappen zal in de eerste weken van oktober live worden gehouden en via internet uitgezonden.

Deze virtuele kampioenschappen zijn ter vervanging van de WK IFMA senioren in Abu Dhabi, dat in juni van dit jaar zou worden georganiseerd en ter vervanging van de WK IFMA junioren in september Thailand.

Deelnemers vanaf 10 jaar tot 40 plus kunnen deelnemen aan de virtuele Kampioenschappen. Verwacht wordt dat wereldwijd 45000 deelnemers mee zullen doen.

Virtuele Kampioenschappen 

IFMA heeft deze Virtuele Kampioenschappen georganiseerd om toch iets te betekenen voor de leden. Er moet hard worden getraind en er worden hoge eisen gesteld aan kennis, inzicht, techniek en uithoudingsvermogen.

Tevens is er rekening gehouden met de restricties die zijn opgelegd door de landen met betrekking tot de wereldwijde coronacrisis. Voor dit virtuele kampioenschap kan individueel worden getraind en de wedstrijden vinden online plaats in een virtuele arena waar internationale scheidsrechters hun beoordeling zullen geven.

De Virtuele Kampioenschappen  bestaan uit vier onderdelen waar deelnemers uit kunnen kiezen. Te weten: wai khru (1-3 minuten),  schaduwboksen (3 x 3 minuten) , max fit en aero fit. De kampioenschappen vinden van juli tot september plaats op landelijk niveau. De voorrondes vinden plaats in de eigen sportschool en moeten op een voorgeschreven manier worden gefilmd en ingezonden.

Muaythai Organisatie Nederland

Voor Nederland hebben zes deelnemers van de Muaythai Organisatie Nederland (MON) zich opgegeven voor de Virtuele Kampioenschappen van IFMA. Alle deelnemers trainen bij Duran Gym in Eindhoven.

Het gaat om: Selina van der Hurk (13 jaar), Kymani Minning (11 jaar), Cas Rozema (14 jaar), Miryam Rayhi (21 jaar), Larissa Ubels (11 jaar) en Ruby de Bont (12 jaar). Ze trainen allemaal al jarenlang Muaythai en hebben zowel nationaal als internationaal verdienstelijk Muaythai wedstrijden gevochten. 

Bekijk ook

🎥 Geweld moment Lopez en Kambosos Jr: ‘moet je klappen’

Teofimo Lopez en George Kambosos Jr zullen 5 juni de strijd met elkaar aangaan

‘WTF man’: UFC staredown loopt uit de hand (video)

Jeremy Stephens werd licht gewelddadig tegen zijn rivaal Drakkar Klose

🎥 Levi Rigters: ‘ik wacht op Glory’ en meer in de WCS podcast

Tijdens de nieuwste aflevering van de Enfusion WCS Podcast die vandaag live ging waren topknokkers Levi Rigters en Endy Semeleer gasten

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page