Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Video: Kersverse kickboks kampioen belandt in ziekenhuis

Video: Kersverse kickboks kampioen belandt in ziekenhuis

Hij won vandaag de ONE Championship vlieggewicht wereldkampioenstitel kickboksen, Jonathan Haggerty maar belandde in het ziekenhuis.

In wat een waar titanen gevecht genoemd kan worden, bevochten Jonathan Haggerty en Sam-A Gaiyanghadao elkaar vrijdag om de felbegeerde titel tijdens ONE: FOR HONOR.

Zowel Haggerty als Gaiyanghadao lieten een staaltje van muaythai zien die de vechtfans op het puntje van hun stoel deed zitten. Een regen van elleboogstoten, felle knie technieken en de befaamde low-kicks naar de benen waren het arsenaal aan wapens waarmee beide vechters elkaar te lijf gingen.

Met titel belt en al

Echter eiste de felle strijd zijn tol, liep Haggerty nog zelfstandig de ring uit, werd hij echter direct vanuit de kleedkamer op een soort van rijdende brancard gezet en naar het ziekenhuis vervoerd. Er bleken felle inwendige bloedingen te zijn die zeer serieus genomen werden door de aanwezige ringartsen.

Haggerty werd inclusief zijn net gewonnen wereldtitel belt op de eerste hulp van het ziekenhuis onderzocht. Over zijn status is verder niets bekend. Een ding is zeker het was een harde strijd die eens te meer bewijst dat muaythai geen spelletje is maar een serieuze vechtsport, met risico’s die goed getrainde vechters voor lief nemen.

Bekijk ook

ONE FC Wereldkampioen kickboksen Regian Eersel terug in Nederland

Regian Eersel zette een top prestatie neer in Singapore vrijdag 17 mei, door kickboks legende Nieky Holzken te verslaan.

GLORY 66 Parijs: Mohammed Jaraya vs Stoyan Koprivlenski

Op 22 juni 2019 staat GLORY 66 Parijs gepland, over de fightcard is nog niet veel bekend.

Nieky Holzken na verlies tegen Regian Eersel: ‘Ik kom terug’

Tijdens het ONE Championship Enter the Dragon even vrijdag verloor Nieky Holzken van Regian Eersel.

REGIO NIEUWS UITGELICHT