Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Video: Kersverse kickboks kampioen belandt in ziekenhuis

Video: Kersverse kickboks kampioen belandt in ziekenhuis

Hij won vandaag de ONE Championship vlieggewicht wereldkampioenstitel kickboksen, Jonathan Haggerty maar belandde in het ziekenhuis.

In wat een waar titanen gevecht genoemd kan worden, bevochten Jonathan Haggerty en Sam-A Gaiyanghadao elkaar vrijdag om de felbegeerde titel tijdens ONE: FOR HONOR.

Zowel Haggerty als Gaiyanghadao lieten een staaltje van muaythai zien die de vechtfans op het puntje van hun stoel deed zitten. Een regen van elleboogstoten, felle knie technieken en de befaamde low-kicks naar de benen waren het arsenaal aan wapens waarmee beide vechters elkaar te lijf gingen.

Met titel belt en al

Echter eiste de felle strijd zijn tol, liep Haggerty nog zelfstandig de ring uit, werd hij echter direct vanuit de kleedkamer op een soort van rijdende brancard gezet en naar het ziekenhuis vervoerd. Er bleken felle inwendige bloedingen te zijn die zeer serieus genomen werden door de aanwezige ringartsen.

Haggerty werd inclusief zijn net gewonnen wereldtitel belt op de eerste hulp van het ziekenhuis onderzocht. Over zijn status is verder niets bekend. Een ding is zeker het was een harde strijd die eens te meer bewijst dat muaythai geen spelletje is maar een serieuze vechtsport, met risico’s die goed getrainde vechters voor lief nemen.

Bekijk ook

Ilias Ennahachi: Ik ben klaar om te slopen’

Ilias Ennahachi (screenshot YouTube) Het is zeker niet overdreven om te suggereren dat de Nederlands-Marokkaanse ...

Rico vs Badr 2: Sponsor geeft gratis kaarten en reis weg

Voor het rematch gevecht tussen GLORY Wereldkampioen kickboksen en Rico Verhoeven en Badr Hari, trok ...

5 krankzinnige kickboks rondes: Guto Inocente behoudt WGP titel

WGP Kickboxing Super zwaargewicht kampioen Guto Inocente heeft met succes zijn WGP titel verdedigd op zaterdag 9 november in Brasilia, Brazilië.