VECHTSPORTAUTORITEIT: 'Wij houden GLORY goed in de gaten'
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / VECHTSPORTAUTORITEIT: ‘Wij houden GLORY goed in de gaten’

VECHTSPORTAUTORITEIT: ‘Wij houden GLORY goed in de gaten’

 VECHTSPORTAUTORITEIT: 'Wij houden GLORY stevig in de gaten'

De Nederlandse Vechtsportautoreit (VA) houdt de ontwikkelingen rondom GLORY Kickboxing goed in de gaten.

De redactie van Vechtsport Info kreeg uit verschillende hoeken donderdag signalen dat de Vechtsportautoriteit geen toestemming zou gaan geven aan GLORY Kickboxing voor het houden van events. Dit ivm het feit dat schuldeisers niet zijn betaald waaronder enkele officials.

Deze officials zo bleek later op donderdag zijn scheidsrechters, juryleden en ander medewerkers van de ISKA. Deze sanctioneert vechtsport events wereldwijd en zet GLORY flink onder druk. De boodschap is duidelijk, ‘eerst betalen of wij doen niets meer’.

Monitoren

Ook werd genoemd in de verklaring van de ISKA dat de Vechtsportautoriteit geen toestemming zou gaan. Wij zochten contact met de VA en stelde de vraag wat hier waar van is:

“De VA houdt de situatie rond Glory uiteraard in het oog. En is in gesprek met Glory en verschillende betrokkenen. Wij hebben op dit moment geen behoefte om op uitlatingen van anderen in te gaan, ” aldus een woordvoerder van de VA.

Niets is zeker

Uit het antwoord is op te maken dat er nog niets zeker is. Maar ook dat er klaarblijkelijk nog geen klap is gegeven over de events van oktober in Katwijk. Zm melde een buitenlandse promotor dat hij zijn vechters moest terugtrekken en dat er alleen lokale vechters op de events gematched zouden staan.

Intussen lijkt onder de vechters ook niet zeker wanneer en tegen wie zij gematched staan. GLORY kampioen Murthel Groenhart deed een oproep via Instagram aan zijn werkgever niet langer onduidelijk te zijn. GLORY zelf houdt zich nog steeds stil en is niet bereikbaar voor commentaar.

Bekijk ook

Kazach krijgt 2 man knock-out tijdens oneerlijke MMA-wedstrijd

Kazach krijgt 2 man knock-out tijdens oneerlijke MMA-wedstrijd (video)

We zijn het inmiddels gewend de bizarre gevechten uit Rusland

Glory kampioen ‘Petch’ kansloos tegen oud-rivaal in beladen wedstrijd

Petchpanomrung de Glory Kickboxing vedergewicht kampioen leed vandaag een nederlaag tegen oud-rivaal Chujaroen Dabransarakham

Man slaat met boksbeugels slachtoffer in elkaar! 'Vechtsporter?'

Man slaat met boksbeugels slachtoffer in elkaar! ‘Vechtsporter?’ (video)

Een man werd in elkaar geslagen met een boksbeugel tijdens een vechtpartij

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page