VECHTSPORTAUTORITEIT: 'Wij houden GLORY goed in de gaten' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

VECHTSPORTAUTORITEIT: 'Wij houden GLORY goed in de gaten'

VECHTSPORTAUTORITEIT: 'Wij houden GLORY goed in de gaten'
VECHTSPORTAUTORITEIT: 'Wij houden GLORY goed in de gaten'

De Nederlandse Vechtsportautoreit (VA) houdt de ontwikkelingen rondom GLORY Kickboxing goed in de gaten.

De redactie van Vechtsport Info kreeg uit verschillende hoeken donderdag signalen dat de Vechtsportautoriteit geen toestemming zou gaan geven aan GLORY Kickboxing voor het houden van events. Dit ivm het feit dat schuldeisers niet zijn betaald waaronder enkele officials.

Deze officials zo bleek later op donderdag zijn scheidsrechters, juryleden en ander medewerkers van de ISKA. Deze sanctioneert vechtsport events wereldwijd en zet GLORY flink onder druk. De boodschap is duidelijk, 'eerst betalen of wij doen niets meer'.

Monitoren

Ook werd genoemd in de verklaring van de ISKA dat de Vechtsportautoriteit geen toestemming zou gaan. Wij zochten contact met de VA en stelde de vraag wat hier waar van is:

"De VA houdt de situatie rond Glory uiteraard in het oog. En is in gesprek met Glory en verschillende betrokkenen. Wij hebben op dit moment geen behoefte om op uitlatingen van anderen in te gaan, " aldus een woordvoerder van de VA.

Niets is zeker

Uit het antwoord is op te maken dat er nog niets zeker is. Maar ook dat er klaarblijkelijk nog geen klap is gegeven over de events van oktober in Katwijk. Zm melde een buitenlandse promotor dat hij zijn vechters moest terugtrekken en dat er alleen lokale vechters op de events gematched zouden staan.

Intussen lijkt onder de vechters ook niet zeker wanneer en tegen wie zij gematched staan. GLORY kampioen Murthel Groenhart deed een oproep via Instagram aan zijn werkgever niet langer onduidelijk te zijn. GLORY zelf houdt zich nog steeds stil en is niet bereikbaar voor commentaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws