VECHTERSBAAS: 'Ik wilde dat gevecht stoppen' (video)
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / VECHTERSBAAS: ‘Ik wilde dat gevecht stoppen’ (video)

VECHTERSBAAS: ‘Ik wilde dat gevecht stoppen’ (video)

Dana White, de UFC-president wilde dat Max Holloway vs. Calvin Katter afgelopen zaterdag gestopt zou worden in in de vierde ronde. Taaiheid en incasseringsvermogen zijn gewaardeerde attributen in vechtsporten. Maar dat vermogen brengt ook risico’s met zich mee.

Bij White sloeg de paniek toe tijdens de bloederige oorlog tussen Holloway en Kattar. ,,Ik was een beetje in paniek. Ik werd een beetje gek. Ik zei tegen Kattar’s coaches. We brengen hem rechtstreeks naar de ambulance en sturen hem naar het ziekenhuis”, zo zegt White.

Vooral de vierde ronde werd soms moeilijk om naar te kijken toen Holloway bleef inhakken Kattar. Na een zinderende reeks stoten, trappen en ellebogen van Holloway wilde Kattar maar niet neer gaan. ,,Ik dacht dat het gevecht in de vierde ronde had moeten worden gestopt”, aldus White.

De scheidsrechter

Kattar toonde een ongelooflijk vechterhart door al die combinaties die Holloway tijdens het gevecht losliet maar bleef verduren. Scheidsrechter Herb Dean hield de actie nauwlettend in de gaten. Maar greep niet in.

,,Ik ben niet de scheidsrechter”, zei White. ,,Herb Dean was de man die de beslissing nam. Ik dacht dat het in de vierde ronde had moeten worden gestopt. Ik haat het om te zien dat een vechter zoveel moet incasseren. Maar hij lijkt in orde te zijn. Zolang hij (Kattar) in orde is, is dat de taak van de scheidsrechter, niet de mijne. “

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

Vrouwen mepper: MMA-vechter tergt rivaal in gevecht (video)

Tim Elliott ging flink los op zijn rivaal Jordan Espinosa tijdens hun gevecht afgelopen nacht ...

Kampioenen Nunes en Blachowicz behouden UFC-titels, Yan de pineut

Amanda Nunes en Jan Blachowicz wisten beiden hun UFC-titels te behouden. Peter Yan verloor zijn ...

SCHOKKEND: Illegale actie kost UFC-kampioen wereldtitel

Peter Yan, de voormalige UFC bantam kampioen, zal met een klote gevoel naar huis gaan ...