VECHTERSBAAS: 'Ik wilde dat gevecht stoppen' (video)
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / VECHTERSBAAS: ‘Ik wilde dat gevecht stoppen’ (video)

VECHTERSBAAS: ‘Ik wilde dat gevecht stoppen’ (video)

Dana White, de UFC-president wilde dat Max Holloway vs. Calvin Katter afgelopen zaterdag gestopt zou worden in in de vierde ronde. Taaiheid en incasseringsvermogen zijn gewaardeerde attributen in vechtsporten. Maar dat vermogen brengt ook risico’s met zich mee.

Bij White sloeg de paniek toe tijdens de bloederige oorlog tussen Holloway en Kattar. ,,Ik was een beetje in paniek. Ik werd een beetje gek. Ik zei tegen Kattar’s coaches. We brengen hem rechtstreeks naar de ambulance en sturen hem naar het ziekenhuis”, zo zegt White.

Vooral de vierde ronde werd soms moeilijk om naar te kijken toen Holloway bleef inhakken Kattar. Na een zinderende reeks stoten, trappen en ellebogen van Holloway wilde Kattar maar niet neer gaan. ,,Ik dacht dat het gevecht in de vierde ronde had moeten worden gestopt”, aldus White.

De scheidsrechter

Kattar toonde een ongelooflijk vechterhart door al die combinaties die Holloway tijdens het gevecht losliet maar bleef verduren. Scheidsrechter Herb Dean hield de actie nauwlettend in de gaten. Maar greep niet in.

,,Ik ben niet de scheidsrechter”, zei White. ,,Herb Dean was de man die de beslissing nam. Ik dacht dat het in de vierde ronde had moeten worden gestopt. Ik haat het om te zien dat een vechter zoveel moet incasseren. Maar hij lijkt in orde te zijn. Zolang hij (Kattar) in orde is, is dat de taak van de scheidsrechter, niet de mijne. “

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

TJ Dillashaw voormalig kampioen bantamgewicht, heeft afscheid genomen van de UFC. Dillashaw onderging onlangs een uitgebreide schouderoperatie na zijn verlies tegen Aljamain Sterling in oktober tijdens UFC 280.

Oud-kampioen Dillashaw stopt bij UFC! ‘Totaal kapot’

Hij kreeg een schorsing van twee jaar

'Klaar om te slopen!' UFC-ster Paddy The Baddy in top shape voor zaterdag

‘Klaar om te slopen!’ UFC-ster Paddy The Baddy in shape voor zaterdag

De Engelse MMA-ster ziet er goed uit

Karate expert vangt klappen tijdens verkeersruzie

Karate Wappie vangt klappen tijdens verkeersruzie | video

Goed kunnen vechten zegt niet dat je ook altijd zal winnen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page